Hæmorider

Hæmorider

Smerter, svie og kløe ved endetarmen kan være symptomer på en hæmoride. En hæmoride kan også forårsage svag blødning ved toiletbesøg. Hæmorider er en hyppig tilstand, og mange har en hæmoride uden at opleve symptomer. Hvis du oplever generende symptomer, er der heldigvis lindring at finde.

Her på siden finder du hæmoride creme i håndkøb, som blandt andet virker astringerende (vævsammentrækkende), desinficerende og genopbyggende. Desuden kan en creme eller gel give en smørende effekt, som virker lindrende ved toiletbesøg.

Læs mere om behandling og lindring af hæmorider her >>

Hvad er en hæmoride? En hæmoride er kort fortalt en udposning på en blodåre i endetarmen. En hæmoride kan bule ud og være synlig/kunne mærkes (udvendig hæmoride). Nogle glider tilbage af sig selv, andre må skubbes ind på plads.

Et øget tryk i blodårerne, kan give hæmorider. Derfor er hæmorider almindeligt set hos gravide og ved f.eks. forstoppelse. Oplever du ofte problemer med hæmorider, kan du med fordel sørge for at drikke rigeligt væske og spise fiberrig kost for at undgå forstoppelse og hårde, langvarige pres på toilettet.