Forkølelse

Forkølelse

Er du ramt af en forkølelse med løbende og/eller stoppet næse, ondt i halsen og hoste? Så er der hjælp at hente her på apoteket. Forkølelse er en virusinfektion, og skal derfor ikke behandles med eksempelvis antibiotika. Der findes dog flere måder, du kan lindre dine symptomer på.

Hos Webapoteket finder du et stort udvalg af midler mod forkølelse. Vores sortiment er nøje udvalgt af vores faguddannede personale, og du kan derfor trygt handle dine håndkøbslægemidler mod forkølelse hos os. Find alt, hvad du har brug for til at lindre forkølelsen her. Vi har både næsespray, sugetabletter, hostesaft og engangslommetørklæder.


Symptomer på forkølelse


Hvert år rammes en stor del af den danske befolkning af forkølelse, som egentlig er en infektion i de øvre luftveje. Infektioner som disse er oftest virusinfektioner, som ikke skal behandles med medicin. Kroppens immunforsvar vil derimod selv bekæmpe virussen i løbet af nogle dage.

Der er flere karakteristiske symptomer på forkølelse. For at afklare om du er ramt af en forkølelse, kan det derfor være en god idé at holde øje med nogle af de mest almindelige symptomer på forkølelse:

  • Løbende næse og stoppet næse

  • Hoste

  • Ondt i halsen

  • Trykken i bihulerne

  • Let feber

  • Nysen

  • Hovedpine

  • Træthed

  • Propper i ørerne


Oplever du disse symptomer, vil der i de fleste tilfælde være tale om en forkølelse. I nogle tilfælde kan forkølelse dog forveksles med andre sygdomme og tilstande såsom influenza, halsbetændelse, allergi eller astma. Dette gælder særligt, hvis forkølelsen har varet ved i længere tid.

En almindelig forkølelse varer typisk en uges tid og forløber i faser, hvor de forskellige symptomer er fremtrædende på skift. Ofte begynder en forkølelse med ondt i halsen, hvorefter man får hoste og stoppet næse.

Mange oplever at få propper i ørerne ved forkølelse. Det skyldes, at kanalen fra mellemøret til svælget kan hæve op og lukke til, så væsken fra mellemøret ikke kan flyde frit ned i svælget. Det kan give propper i øret og måske også ørepine. Tilstanden kan i nogle tilfælde udvikle sig til bihulebetændelse eller mellemørebetændelse. Du kan læse om symptomer og behandling af mellemørebetændelse her.

Både børn og voksne kan blive ramt af en forkølelse, og faktisk bliver børn oftere ramt af en forkølelse end voksne. Symptomerne på forkølelse hos børn er de samme som hos voksne, men mange børn oplever også at få høj feber, hvilket sjældent ses hos voksne.


Hvad hjælper mod forkølelse?


En forkølelse er en virusinfektion, og kan derfor ikke behandles med medicin på samme vis som eksempelvis en bakterieinfektion. Forkølelse kan heller ikke forebygges, selvom nogle mener, at en sund kost eller C-vitamin kan virke forebyggende. Hvis du er i tæt kontakt med en person, som er forkølet, eller du kommer i kontakt med virussen via kontaktflader, er der en risiko for at blive smittet. Derfor er god håndhygiejne den bedste forebyggelse.

Er du først blevet smittet, er der ikke meget andet at gøre end at vente, til kroppen er kommet ovenpå igen. Dog kan det være en hjælp at lindre symptomerne med forskellige midler mod forkølelse. Blandt andet kan hostesaft og næsespray virke lindrende på symptomerne ved forkølelse. Sørg også for at have nogle bløde lommetørklæder til at pudse næsen i, så huden ikke bliver slidt, når næsen tørres ofte.


Læs mere om forkølelsessymptomer og behandling her >>


Find midler mod forkølelse på apoteket


Er du ramt af en forkølelse, kan du finde en lang række af forskellige midler mod forkølelse på Webapoteket. Når du køber dine håndkøbslægemidler på apoteket, er du garanteret kvalitetsprodukter, der har en god virkning. Vi har nemlig taget fagligt stilling til alle vores produkter, så du nemt og trygt kan handle nogle af de bedste produkter til at lindre din forkølelse.

I vores sortiment finder du blandt andet følgende midler, der kan hjælpe dig med at slippe af med forkølelsen:


Næsespray mod forkølelse

Oplever du stoppet næse, kan en næsespray være din redning. Når man er forkølet, vil næsen ofte stoppe til, fordi slimhinderne hæver op og hæmmer passagen af luft. Her kan du bruge en næsespray til at mindske hævelsen i næsens slimhinder, så luftgennemstrømningen forbedres. Andre næsesprays virker ved at opløse slimen i næsen, så det bliver nemmere at trække vejret igen. I vores sortiment finder du næsespray fra mærker som blandt andet Zymelin, Otrivin, Otrivin Junior og Miwana.


Sugetabletter til ondt i halsen

Har du ondt i halsen, kan du lindre smerterne med sugetabletter fra for eksempel Strepsils, Væk I Morgen eller Zyx. Sugetabletter hjælper med at lindre ømhed og smerter i halsen, og findes i mange forskellige smagsvarianter.


Engangsservietter til løbende og stoppet næse

Når næsen løber, er det rart at have en pakke engangsservietter ved hånden. På Webapoteket finder du både almindelige engangsservietter og engangsservietter med balsam fra Kleenex, der er ideelle til forkølelser, fordi det fine papir skåner den sarte hud ved hyppig næsepudsning.


Hostesaft mod hoste

Har din forkølelse givet dig hoste, kan du anvende hostesaft som lindring. Hostesaft hjælper med at smøre og fugte halsens slimhinder og kan på den måde lindre hosten. ColdyHoney hostesaft er for eksempel en hostesaft, der kan anvendes til både tør hoste og hoste med slim.


Næsesuger til babyer og børn

Er din baby eller dit barn ramt af forkølelse og stoppet næse, kan du bruge en næsesuger. Apotekets næsesuger afhjælper den tilstoppede næse og renser næsen fri for slim, så det er nemmere for barnet at trække vejret.