Zyx halstabletter

Er halsen øm og gør ondt? Så kan du bruge Zyx halstabletter. Zyx er et håndkøbslægemiddel mod ondt i halsen indeholdende benzydamin, som har lokal smertelindrende og antiinflammatorisk effekt.

Zyx halstabletter opløses langsomt i munden, hvorefter de giver smertelindring i både mund og svælg. Zyx sugetabletter mod ondt i halsen findes i forskellige smagsvarianter og kan anvendes af voksne og børn ned til 6 år.

Har du spørgsmål til anvendelsen af Zyx tabletter, kan du læse mere i den medfølgende indlægsseddel eller kontakte vores farmaceuter og farmakonomer, som er klar til at hjælpe i kundeservice.

Produkter i kategorien

Zyx® 3 mg benzydaminhydrochlorid sugetabletter (smagsvarianter: citron, mint, appelsin & honning, eukalyptus).
Indikationer: Zyx bruges mod smerter og irritation i mund og svælg. Dosering: Voksne og børn over 6 år: En sugetablet 3 gange daglig i højst 7 dage. Børn på 6-11 år: Lægemidlet skal gives under en voksens opsyn. Børn under 6 år: Må ikke anvendes til børn under 6 år pga. kvælningsrisiko. Sugetabletterne opløses langsomt i munden. Må ikke tygges eller synkes. Kontraindikationer: Overfølsomhed over for det aktive stof, et eller flere af hjælpestofferne eller acetylsalicylsyre og/eller NSAID. Særlige advarsler og forsigtighedsregler: Hos patienter, der har eller har haft bronkial astma, kan der forekomme bronkospasme. Hos enkelte patienter kan sår i mund eller svælg skyldes alvorlige sygdomsprocesser. Hvis symptomer ikke bedres i løbet af 3 dage, skal du derfor opsøge din læge/tandlæge. Patienter, der lider af sjælden, arvelig fruktoseintolerans, bør ikke tage Zyx (indeholder isomalt). Zyx Mint og Zyx Citron indeholder aspartam, en phenylalaninkilde, kan være skadelig for mennesker med fenylketonuri. Zyx Appelsin & Honning indeholder sunset yellow (E110), som kan medføre allergiske reaktioner. Interaktioner: Fortæl det altid til lægen eller apotekspersonalet, hvis du bruger anden medicin eller har gjort det for nylig. Graviditet og amning: Bør ikke anvendes. Bivirkninger: Ikke almindelige: Lysfølsomhed. Sjældne: brændende fornemmelse eller tørhed i munden. Meget sjældne: kramper i svælget med vejrtrækningsbesvær, udslæt og hævelser. Ikke kendt frekvens: alvorlig allergisk reaktion (anafylaksis reaktion) med muligt pludseligt hududslæt og følelsesløshed i munden.
Læs grundigt oplysningerne i indlægssedlen inden brug af dette lægemiddel. Revideret på baggrund af det godkendte produktresumé, dateret april 2020.
Pakningsstørrelser: 20 stk. Indehaver af markedsføringstilladelsen: Mylan Denmark ApS, Borupvang 1, 2750 Ballerup.