Støttestrømper

Støttestrømper


Hos Webapoteket kan du finde en række forskellige støttestrømper til mænd og kvinder. Støttestrømperne findes i forskellige størrelser, farver og kvaliteter (denier). Strømperne kan både fås som ankelstrømper, knæstrømper og som strømpebukser.

Bliv klogere på støttestrømper og kompressionsstrømper og find det rigtige par til dig.



Hvad er støttestrømper?


Der findes to forskellige slags støttestrømper: Kompressionsstrømper og støttestrømper.

Fælles for strømperne er, at de hjælper venerne med at presse blodet fra fødderne op mod hjertet ved hjælp af et tryk, som er højest ved anklen og aftagende op mod knæet. Dermed forøges blodcirkulationen, fordi blodet hjælpes på vej tilbage til hjertet.
Støttestrømper kan være med til at forebygge blodpropper i benene og mindske hævelse.



Hvordan fungerer støttestrømper?


Støtte- og kompressionsstrømper kan klassificeres efter det tryk, de giver til fødder og ben.

  • Støttestrømper klasse 1 har et tryk på 18-21 mmHg. De omtales også som flystrømper, rejsestrømper og sportsstrømper. Denne type anvendes typisk til raske ben og bruges oftest til forebyggelse af hævelser og uro i benene.

  • Kompressionsstrømpe klasse 2 har et tryk på 23-32 mmHg. Denne type kompressionsstrømpe anvendes typisk efter operationer eller ved åreknuder. Bør kun anvendes efter aftale med læge eller sygeplejerske.

  • Kompressionsstrømper klasse 3 og 4 har et tryk på 33-46 mmHg. Kompressionsstrømper i klasse 3 og 4 er typisk til syge ben. Strømperne er lægeordinerede og kan fås på bevilling. Der skal foretages opmåling af professionel.



Støttestrømper og kompressionsstrømper kan både anvendes af kvinder og mænd.



Find den rigtige type støttestrømper


Når du skal finde et par støttestrømper, der passer til dine behov, er der flere overvejelser, du kan gøre dig:

  • Hvilken størrelse skal støttestrømperne have? Når du tager mål til størrelse, skal det gøres om morgenen, inden du står ud af sengen. Du kan følge måleanvisningen på det produkt, du ønsker. Størrelserne i vores sortiment spænder fra str. S til str. XXL.

  • Hvilken farve skal dine støttestrømper have?

  • Hvilket materiale ønsker du? Strømperne fås i forskellige materialer, såsom nylon og bomuld.



Hvornår bruges støttestrømper?


Støttestrømper kan anvendes ved fx flyrejser, stillesiddende arbejde og under graviditet.

Flyrejser


Rejsestrømper - eller flystrømper - kan have en gavnlig effekt under lange såvel som korte flyrejser. Under længere rejser oplever nogle at få hævede ben, og risikoen for blodpropper øges på lange stillesiddende stræk i fly.
Støttestrømper kan også være gode at bruge ved lange ture i bil, bus eller tog, hvor muligheden for fysisk aktivitet undervejs er begrænset.



På arbejdet


På en lang arbejdsdag ved skrivebordet er vores fysiske aktivitet typisk begrænset, og den stillesiddende position kan give trætte og hævede ben. Blodgennemstrømningen holdes ikke i gang på samme måde som under bevægelse, og derfor kan ekstra støtte i form af et par støttestrømper være en god idé.

Vi anbefaler, at du skifter mellem siddende og stående arbejdsposition, hvis det er muligt, og at du undgår at sidde med korslagte ben. Et par støttestrømper kan hjælpe blodcirkulationen på vej, hvis muligheden for at røre sig ikke opstår ofte i løbet af arbejdsdagen.



Graviditet


Under en graviditet transporterer blodårerne mere blod end normalt.  Hormonerne gør samtidig venerne mere sårbare, og derfor vil op til hver anden kvinde opleve problemer med åreknuder under den første graviditet.
Er du gravid, kan du derfor have gavn af at anvende støttestrømper for at mindske risiko for hævelse, åreknuder og blodpropper i benene.

Vi anbefaler støttestrømper fra fx Mabs eller graviditetstrømpebukser fra Solidea til dig, der er gravid.



Sport


Under fysisk aktivitet pumpes der mere blod rundt i kroppen. Støttestrømper kan hjælpe blodet på vej og giver støtte ved fx løb.

Prøv fx sportsstøttestrømperne fra Mabs Active, der er specielt udviklet til dig, der dyrker sport.