Smertestillende

Smertestillende lægemidler

Her finder du det fulde sortiment af smertstillende håndkøbslægemidler. Vær opmærksom på, når du vælger et smertestillende produkt, at du doserer det nøjagtigt efter anvisningen. Husk også, at der er forskel på dosering til børn og voksne.

Lokalbedøvelse til huden i form af plaster og cremer kan findes her >>

Der findes overordnet tre forskellige smertestillende lægemiddelstoffer. Lægemiddelstofferne sælges under forskellige handelsnavne eller "mærker", men det aktive stof er det samme.

  • Paracetamol: Findes som tabletter, brusetabletter, mikstur (flydende), suppositorier (til indføring i endetarmen) og opløselige tabletter. Paracetamol findes med salgsnavne som f.eks. Panodil, Pamol og Pinex. Paracetamol virker smertestillende og febernedsættende og er altid vores førstevalg ved smerter.

  • Ibuprofen og Diclofenac (også kaldet NSAID): Fås som tabletter og creme/gel. NSAID findes under salgsnavne som f.eks. Ipren, Ibuprofen og Voltaren. NSAID produkter virker febernedsættende og smertestillende ved at hæmme betændelsestilstande. Gelen anvendes ofte ved skader på muskler og led, hvor man behandler direkte, hvor smerten opstår, f.eks. et forstuvet led. Oftest bruges disse smertestillende produkter mod muskel- og ledsmerter samt ved menstruationssmerter.

  • Acetylsalicylsyre: Findes som tabletter og brusetabletter. Acetylsalicylsyre findes med salgsnavne som Kodimagnyl, Treo og Triplo. Acetylsalicylsyre virker i store træk som NSAID produkter, men anbefales mindre på grund af risiko for mavegener. Vi anbefaler acetylsalicylsyre som førstevalg ved migræne.
    I Kodimagnyl har man tilsat Codein, som i kroppen omdannes til morphin. Mængden af Codein er dog så lille, at den smertestillende effekt formentlig ikke kan påvises.

Læs mere om smertestillende medicin her >>

Har du spørgsmål til valg af rette smertestillende lægemiddel i håndkøb, er du altid velkommen til at kontakte os.