Modermælkserstatning

Modermælkserstatning

På Webapoteket har vi både almindelig komælksbaseret modermælkserstatning som f.eks. Nan og Allomin, samt special-modermælkserstatninger, der er hydrolyseret, laktosefri og glutenfri, fri for komælk og soja som f.eks. Nutramigen, Pepticate eller Althera. Special-erstatningerne er ofte dyrere end de almindelige varianter. Du kan altid kontakte os for rådgivning om, hvilken variant du bør vælge.

Det er ikke altid, at amning lykkes eller er en mulighed, og her er modermælkserstatning et vigtigt alternativ. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at almindelig komælksbaseret modermælkserstatning bør undgås i barnets første leveuge for at forebygge mælkeallergi hos børnene. Børn, der af forskellige årsager har behov for at få tilskud af modermælkserstatning i den første leveuge, anbefales derfor højt hydrolyseret (hypoallergen) modermælkserstatning eller aminosyrebaseret modermælkserstatning. Dette gælder uanset, om barnet er disponeret for mælkeallergi eller ej.

Hvad er hydrolyseret modermælkserstatning? At modermælkserstatning er hydrolyseret betyder, at proteinerne i mælken er spaltet i mindre fraktioner. Er erstatningen højt hydrolyseret, er den derfor spaltet i meget små fraktioner. De mindre fraktioner gør mælken lettere at fordøje, og herved mindskes risikoen for, at immunforsvaret reagerer på mælkeproteinerne. Fra anden leveuge kan man give almindelig komælksbaseret modermælkserstatning til de børn, der ikke bliver ammet eller har behov for tilskud til amningen.