Deodoranter

Deodoranter

En deodorant garderer dig mod sved- og lugtgener. Her på siden finder du blandt andet deo roll on, deodoranter til mænd, deodoranter uden aluminium og de populære Vichy deodoranter. Synes du valget er svært, kan du blive klogere på deodorantens verden herunder.

Hvordan virker en deodorant? En almindelig deodorant modvirker svedlugt ved at hæmme bakteriernes dannelse af ildelugtende affaldsstoffer. En deodorant er velegnet til dig, der generelt ikke sveder meget i løbet af dagen. Det kan være en fordel af vælge en deodorant med duft, som kammuflerer eventuel svedlugt, men der findes også gode deodoranter uden parfume.

Antiperspiranter virker forebyggende på sved ved at danne en gelprop i svedkirtlen. Dermed når sveden ikke op til overfladen og ud på huden. En antiperspirant er god til dig, der sveder mere under armene og gerne vil undgå våde skjolder samt lugtgener.

Hvorfor er der aluminium i deodoranter? Det er som oftest aluminium, som anvendes til at lukke for hudens perspirering i antisperspirantdeodoranter. På Webapoteket har vi både deodoranter med og uden aluminium. Du kan få ren besked om aluminium i deodoranter i artiklen her.