Deodoranter

Deodoranter

En deodorant garderer dig mod sved- og lugtgener og hjælper dig med at opretholde en god hygiejne, så du føler dig ren og tør hele dagen.

Her på siden finder du blandt andet deodorant til mænd, deodorant til kvinder og deodorant uden aluminium. Vi har både roll on deo og spray deodoranter fra populære mærker, herunder Relevant deodoranter og Vichy deodoranter.

Vi står fagligt inde for alle vores deodoranter og udvælger kun de bedste til vores sortiment. Når du køber din deodorant på apoteket, får du en effektiv deodorant med virksomme og plejende ingredienser.


Deodorant eller antiperspirant


Vil du gerne undgå sved og svedlugt, kan en deodorant være god at have ved hånden. Særligt i pressede situationer kan deodoranten hjælpe med at holde dig tør og ren under armene, så du undgår uønskede lugtgener.

En deodorant virker forskelligt afhængig af, om der er tale om en almindelig deodorant eller en antiperspirant deodorant.


Almindelig deodorant

En almindelig deodorant modvirker svedlugt ved at hæmme bakteriernes dannelse af ildelugtende affaldsstoffer. En deodorant er velegnet til dig, der generelt ikke sveder meget i løbet af dagen, men blot ønsker at modvirke eventuel svedlugt. Det kan være en fordel af vælge en deodorant med duft, som kamuflerer svedlugt, men der findes også gode deodoranter uden parfume.


Antiperspirant

Antiperspiranter virker forebyggende på sved ved at danne en gelprop i svedkirtlen. Dermed når sveden ikke op til overfladen og ud på huden. En antiperspirant er god til dig, der sveder mere under armene, og gerne vil undgå svedpletter og våde skjolder samt lugtgener.


Deodorant uden aluminium eller med?


Deodoranter findes både med og uden aluminium. Årsagen, til at man benytter aluminium i deodoranter, er, at aluminium er effektivt til at modvirke sved. Det er derfor som oftest aluminium, der anvendes til at lukke for hudens svedeevne (perspirering) i antiperspirant deodoranter.

På Webapoteket læner vi os op af de danske myndigheders vurdering af, at deodoranter med aluminium ikke er skadelige at bruge. Vi mener således, at der ikke er nogen grund til at undgå deodoranter med aluminium. Tværtimod kan deodoranter, der indeholder aluminium, være effektive at anvende, hvis du har tendens til at svede meget. Aluminium er nemlig effektivt til at hæmme svedproduktionen.

På Webapoteket finder du både deodoranter uden aluminium og med, så du selv kan vælge den type deodorant, du foretrækker, og som passer til dit behov. Du kan læse mere om aluminium i deodoranter i artiklen her.


Stort sortiment af deodoranter og antiperspiranter


Hos os finder du et stort sortiment af deodorant og antiperspirant deodorant til kvinder og mænd. Her finder du blandt andet:

 • Deodorant uden aluminium

 • Roll on deo

 • Spray deodorant

 • Krystal deodorant

 • Deodorant uden parfume


Deodorant til kvinder


Leder du efter en god deodorant, som kan mindske svedlugten og holde dig frisk hele dagen, er du kommet til det rette sted. Vi har et bredt udvalg af deodorant til kvinder, hvoraf vi har nævnt nogle af dem herunder.

 • Vichy deodorant er en antiperspirant roll on deo med parfume. Denne antiperspirant indeholder aluminium, som modvirker sved og svedlugt. Deodoranten fås i flere forskellige varianter samt med og uden parfume. Se alle Vichy deodoranter her.

 • Relevant deodorant er en naturlig deodorant uden aluminium og er særligt velegnet til sensitiv hud. Deodoranten modvirker svedlugt, og har en frist duft af citrus og agurk. Deodoranten findes i flere varianter.

 • Vitry Krystal Deodorant er et 100% mineralsk universalmiddel uden parfume. Vitry Krystal deodoranten lægger et lag af salt på huden, som hjælper med at mindske svedlugt og modvirke bakterievækst.

 • Perspirex original roll on deo er en effektiv antiperspirant deodorant, som er velegnet til dig, som sveder meget. Antiperspiranten giver beskyttelse mod kraftig svedlugt i op til 3-5 dage. Deodoranten kan anvendes af både kvinder og mænd.


Deodorant til mænd


Udover deodoranter til kvinder har vi også et sortiment af deodoranter til mænd, herunder blandt andet:

 • Apotekets Men Deo Roll-on der er en effektiv antiperspirant deodorant, som mindsker svedproduktionen og svedlugt, og som virker i op til 24 timer.

 • Apotekets Men Sensitive Deo roll-on der er en deodorant uden parfume, som beroliger og plejer huden, samtidig med at den mindsker svedlugt og forebygger sved. Deodoranten er Svanemærket og Astma-Allergi mærket.

 • Green People Men’s Thyme & Prebiotics Deodorant der er en økologisk deodorant med duft af citrus og timian, som modvirker svedlugt uden at blokere hudens porer, og som samtidig virker antibakteriel og fremmer en sund bakterieflora.

 • DO2 Crystal Deo Stick der er en mineralkrystal deodorant, som hjælper med at hæmme sved og modvirker lugtfremmende bakterier. Deodoranten er skånsom mod huden og Astma-Allergi mærket.