Sårpleje

Sårpleje

Når vi får sår på kroppen eller i ansigtet, hvad end der er tale om store skrammer eller små rifter, bør vi hurtigt tilse dem. På den måde giver vi vores hud de bedste forudsætninger for at hele pænt og for at undgå betændelse.

Det første væsentlige trin i sårplejen er sårrens. Du bør rense dit sår, og det er godt at rense med en steril saltvandsopløsning. Når man skyller et sår med en saltvandskoncentration, som minder om kroppens egen, svier rensen ikke. Du kan for eksempel anvende Apotekets sterile sårskyl.

Du bør også vaske huden rundt om såret, men vær påpasselig med sæbe, som ikke må komme i forbindelse med såret. Kig efter grus og urenheder i såret, og fjern disse med en steril pincet.

Sår har godt af ro og et fugtigt miljø for at hele bedst muligt. Derfor anbefales det, at man altid anvender et plaster. Det er desuden en god ide at dække såret til, hvis det kommer i berøring med tøj. På den måde undgås irritation. Det kan for eksempel gøres med sårkompresser eller hudbeskyttelsesfilm.

Find plaster og forbinding her >>