Diarré

Diarré

Diarré kan ramme både børn og voksne og have mange forskellige årsager. Er du ramt af diarré? Så kan du finde hjælp her på siden.

På Webapoteket har vi et stort udvalg af medicin mod diarré, så du kan få nem og hurtig hjælp til at stoppe diarré. I vores sortiment finder du blandt andet lægemidler fra Imodium og Imolope.

Alle vores produkter er nøje udvalgte, og lever op til en høj standard. Når du køber dine håndkøbslægemidler hos os, er du dermed garanteret kvalitetsvarer fra anerkendte mærker, som vi har taget fagligt stilling til.


Hvad er diarré?


Diarré er ikke en sygdom i sig selv, men et sygdomssymptom, der giver hyppige og øget mængder afføring, som typisk er løs og tynd. Diarré defineres som tre eller flere vandige afføringer om dagen, og er som udgangspunkt ikke farlig. Det kan dog være ubehageligt, særligt hvis du foruden diarré oplever symptomer som appetitløshed, mavesmerter, kramper i maven, feber, hovedpine, utilpashed, kvalme og opkast.

Ved diarré skelner man mellem akut diarré og kronisk diarré:

 • Akut diarré er diarré, der er opstået pludseligt, og skyldes i langt de fleste tilfælde en infektion med virus, bakterier eller parasitter. Oftest går akut diarré over af sig selv i løbet af få dage.

 • Kronisk diarré er diarré, som har varet i mere end fire uger, og kan skyldes flere ting, herunder irritabel tyktarm, tarminfektion, cøliaki, kronisk inflammatorisk tarmsygdom, fødevareintolerans, laktoseintolerans, kræft i tyktarmen, forstoppelse eller misbrug af afføringsmidler.


Akut diarré forekommer hyppigt under ferier til udlandet, særligt uden for Europa. Derfor kan det være en god idé at have håndkøbsmidler, såkaldte diarré piller, med på rejsen. Så er du forberedt, hvis uheldet skulle være ude.

Har du haft diarré i over en uge, eller har du mistanke om kronisk diarré, er det en god idé at kontakte lægen. Du bør desuden søge læge, hvis du oplever blodig diarré, høj feber, eller hvis du har tegn på dehydrering/væskemangel.


Piller og medicin mod diarré


Diarré går i langt de fleste tilfælde over af sig selv og kræver derfor ikke nogen behandling. Det kan dog være rigtig ubehageligt, og derfor kan det være en hjælp at anvende midler mod diarré, der kan være med til at afhjælpe problemet.

Særligt i forbindelse med udenlandsrejser, hvor der er en øget risiko for at få akut diarré, kan det være en hjælp at have piller mod diarré med. Det kan dog også være en hjælp at have medicin mod diarré i andre situationer, hvor problemet pludseligt kan opstå, som for eksempel ved indtagelse af visse fødevarer eller i forbindelse med stress eller menstruation.

Medicin mod diarré kan benyttes i forbindelse med akut diarré, og virker på forskellige måder afhængig af det enkelte produkt. Mange piller mod diarré indeholder det aktive stof loperamid, som virker ved at hæmme tarmens bevægelser samt øge optagelsen af vand fra tarmen, så afføringen bliver mere fast og mindre hyppig.

Herunder kan du læse nærmere om nogle af vores midler mod diarré:

 • Imodium, Imolope og Lopacut er alle håndkøbslægemidler, som indeholder det aktive lægemiddelstof loperamid, som hjælper med at stoppe diarré ved at hæmme tarmens bevægelser. Disse midler findes i tabletform.

 • Imodium Plus er piller mod diarré med loperamid. Tabletterne hjælper med at stoppe diarré, og lindrer samtidig luft i maven, oppustethed og mavekneb.

 • Paraghurt tabletter er mælkesyrebakterier mod diarré. Tabletterne er lægemidler, som normaliserer tarmens bakterier, og kan bruges både forebyggende og til behandling af diarré.

 • Idoform Kapsler er et naturlægemiddel med mælkesyrebakterier mod diarré. Kapslerne hjælper med at genoprette en normal bakterieflora i tarmen, og kan bruges forbyggende og til behandling af mild diarré.

 • Tasectan er et middel, der hjælper med at mindske varigheden og hyppigheden af diarré. Tasectan findes både til voksne og til børn. Tasectan voksne fås i tabletform, mens Tasectan børn fås i pulverform.


Vi anbefaler, at du altid læser indlægssedlen inden anvendelse af lægemidler.


Hvad hjælper mod diarré?


For at afhjælpe akut diarré kan det være en mulighed at anvende stoppende midler mod diarré, da du på den måde kan få stoppet diarréen hurtigt. Der er dog også en række andre ting, du kan gøre for at forebygge og behandle diarré:

 • Drik rigeligt med væske
  Ved diarré taber kroppen væske, og det er derfor vigtigt at opretholde væskebalancen. Sørg derfor for at drikke masser af væske som vand, juice og saft.

 • Køb væskeerstatning på apoteket
  For at genoprette salt- og sukkerbalancen i kroppen, kan du vælge at lave din egen væskeerstatning med salt og sukker, eller du kan købe en væskeerstatning på Webapoteket.

 • Vask hænder grundigt
  For at forebygge diarré er det vigtigt med en god håndhygiejne. Vask altid hænder inden du håndterer fødevarer og efter toiletbesøg.


Her kan du læse mere om forebyggelse og behandling af diarré.

Har du spørgsmål til vores udvalg af medicin mod diarré, eller har du brug for råd og vejledning, er du også mere end velkommen til at kontakte vores apotekspersonale.