Tør hoste spolerer nattesøvnen


1,4 millioner danskere lider af tør hoste, men kun 57% af os gør noget ved problemet.
Det vil sige, at 798.000 små og store danskere har en ubehandlet ”krillerhoste”, som ikke
mindst er et problem, når man ligger ned. Og det går ud over hele familiens nattesøvn!

 

Du kender det sikkert. Efter en nat med tørre hosteanfald hos dig selv eller et andet familiemedlem du træt og uoplagt og har allermest lyst til bare at sove.
Den tørre hoste er en refleks, der udløses, når der er noget, der ”krilrer” i luftvejene. Der er ingen eller kun meget sparsom slimproduktion, så hosten giver så at sige ikke noget resultat. Man hoster bare. Og hoster. Og hoster.

 

Værst om natten

Tør hoste kommer primært om natten, hvor det jo er naturligt at ligge ned. Stillingen øger trykket på lungerne, så de presses mere sammen. Tør hoste er ikke bare en plage for den hostende selv, men også for omgivelserne. Er der bare én i familien med krillerhoste, kan hosteanfaldene holde hele familien vågen til langt ud på de små timer. Og hvis det er børn, der hoster, vil man som forælder helt naturligt være bekymret form, om der er noget alvorligt i vejen.

Undgå vågne nætter, køb Benylan her >>

 

Er tør hoste farlig?

I langt de fleste tilfælde er tør hoste helt harmløs og forbigående. Den tjener ikke noget formål, men den kan være voldsomt irriterende – ikke bare fordi hosteanfaldene ofte er lange og tærer på kræfterne, men også fordi nattesøvnen som nævnt kan ryge sig en tur. Derfor er der god fornuft i at lægge en dæmper på tør hoste med et hostestillende middel.

 

Hvordan kan tør hoste behandles?

Først og fremmest er det vigtigt at vælge et hostestillende middel – ikke et slimløsende, som i sagens natur er beregnet til hoste med sej slim, der skal løsnes.
Eftersom tør hoste er værst om natten, kan det være en god idé at vælge et hostemiddel, der indeholder antihistamin. Antihistamin har ikke bare en hostestillende effekt, men virker beroligende i 4-8 timer og gør det lettere at få en rolig nat.

Benylan er det eneste flydende hostestillende middel, som både hæmmer hosterefleksen og bidrager til en god nattesøvn. Midlet indeholder et antihistamin, der virker beroligende i 4-8 timer. Rød Benylan er fri for sukker af farver, smager af hindbær og kan gives til børn helt ned til 2 år.

Køb Benylan her >>

 

Hvad med de små?

Hostestillende medicin med antihistamin kan gives til børn helt ned til 2 år. Den findes i en udgave, der er fri for sukker og farvestoffer og har en hindbærsmag, der gør det lettere at få de små til at tage medicinen.
Tal først med lægen, hvis du vil bruge hostemedicin til børn under to år.

 

Definition af hoste

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du har tør eller slimet hoste, kan du læse mere om hoste og behandling i artiklen: Hoste- er den tør, fast eller løs

 

Webapoteket, februar 2018