Tandbørster

Tandbørster

Det er vigtigt at opretholde en god mundhygiejne, både for dit almene velvære, men også for at undgå smerter og gener. Et vigtigt element i opretholdelsen af den gode mundhygiejne er at være grundig med tandbørstningen.

Alle har individuelle behov og forudsætninger, så det er også individuelt, hvilken tandbørste, som fungerer bedst for dig. Der er dog nogle grundlæggende retningslinjer for en god tandbørste: En tandbørste skal have tætsiddende hår og være blød, da en for hård tandbørste kan give sår og gøre, at dit tandkød trækker sig tilbage. Derudover skal tandbørstens hoved heller ikke være for stort og gerne have en smal spids, så du nemmest kan komme ind til de bagerste og smalleste steder i munden.

Her på siden finder du forskellige typer af tandbørster til forskellige formål. Du kan finde børnetandbørster, som er tilpasset de mindstes behov eller bøjletandbørster, som kan nå de steder, som en almindelig tandbørste ikke kan på grund af bøjlen. Dertil har vi elektriske tandbørster, der er nemme at anvende og sikrer dig en optimal tandbørstning. Derudover har vi også tandbørster i bambus, rejsetandbørster eller sampakker i vores sortiment. Husk en god tandpasta og tandtråd for optimal tandpleje.

Gode råd til tandbørstningen:

  • Børst tænderne morgen og aften i cirka 2 minutter.

  • Vær grundig og kom rundt i alle kroge - se evt. efter i spejlet.

  • Børst alle flader på alle tænderne og kom helt op til tandkødet.

  • Børst med små, cirkulære bevægelser.

  • Undgå at "save" frem og tilbage med tandbørsten, og undgå at trykke for hårdt.

  • Undlad at skylle efter med vand, eller skyl blot munden med ganske lidt vand for at beholde den skyttende flour fra tandpastaen på tænderne og i munden. Læs fakta om flour i tandplejeprodukter her.