Ni ud af ti har tandkødsproblemer - ofte uden at vide det.

Den rette tandpasta kan hjælpe dig 

Op til 90% af os stifter bekendtskab med tandkødsproblemer*. Nyere forskning viser at problemer i tandkødet kan føre til andre følgesygdomme, og der er derfor vigtigt, du har fokus på god mundhygiejne, så du kan fange eventuelle problemer i opløbet.

Hvorfor får du tandkødsproblemer? 

Når dine tænder ikke holdes rene, samler der sig plakbelægninger på tænderne. Plakken kan give problemer i tandkødet, der kan føre til tandkødsbetændelse. Hvis simpel tandkødsbetændelse ikke stoppes i tide, kan det udvikle sig til paradentose. Paradentose er en betændelsestilstand, som angriber og nedbryder den knogle, der fast holder tænderne i kæben.

Hvordan mærker du, om du er i farezonen?

De første tegn på tandkødsbetændelse også kaldet gingivitis, er rødme, ømhed og hævet tandkød der kan bløde. Du kender det sikkert fra stressede perioder i dit liv, hvor du kan opleve at dit tandkød let kommer til at bløde når du børster tænder eller bruger tandtråd. Sygdom og svækket immunforsvar kan også gøre, at du får tandkødsbetændelse og derfor skal i sådanne situationer være ekstra opmærksom på at passe dine tænder og tandkød.

Sygdom og svækket immunforsvar kan også gøre, at du lettere kan får tandkødsbetændelse. I sådanne situationer skal du være ekstra opmærksom på, at passe dine tænder og tandkød.

Er det farligt at have tandskødsbetændelse?

Tandkødsbetændelse kan medføre at bakterier spreder sig til tændernes omkringliggende vævsdels, og videre via blodbanen til kroppens øvrige organer. For at undgå større og mere omfattende problemer er det derfor meget vigtigt, at du bliver behandlet af en tandlæge eller tandplejer.

Hvad kan du selv gøre ved tandkødsproblemer?

Ud over at du skal besøge din tandplejer eller tandlæge, er det meget vigtigt, at du dagligt plejer og rengør både tænder og tandkød. Du har brug for følgende

  • en god tandpasta til tandkødsproblemer
  • en blød tandbørste
  • tandtråd eller tandstikker til rengøring i tandmellemrum

Gum Paroex Forebygger tandkødsproblemer

GUM Paroex 0,06% tandpasta indeholder lavdosis klorhexidin og Fluor (1450 ppm). Den har altså en dobbeltvirkende antibakteriel effekt og kan bruges dagligt og gennem længere tid, af dig der har behov for en mere effektiv tandpasta. GUM Paroex tandpasta har en god smag og misfarver ikke tænderne. Anvendes morgen og aften som en almindelig tandpasta.

*Källa: Strengthening the Prevention of Periodontal Disease: World Health Organization (WHO).

Webapoteket, november 2017

 

 

GUM tandpleje