Om priser på Webapoteket

På Webapoteket kan du købe fire typer af varegrupper, der er underlagt forskellige lovgivningsmæssige rammer for prissætning. Nedenfor kan du læse hvordan priserner på disse produktgrupper fastsættes. Vi forhandler følgende produktgrupper:

  • receptmedicin
  • apoteksforbeholdte håndkøbslægemidler
  • liberaliserede håndkøbslægemidler
  • produkter, der ikke er lægemidler

Priser på receptmedicin

Priserne på receptpligtig medicin fastsættes af leverandøren og kan ændres hver 14. dag. Receptpligtig medicin sælges altid til den samme pris på alle danske apoteker. Systemet omkring prisopdateringer på lægemidler er styret af Sundhedsstyrelsen. Du kan læse mere om dette på medicinpriser.dk

De hyppige ændringer af lægemiddelpriserne er en af de vigtigste årsager til, at vi i Danmark har nogle af de laveste medicinpriser i EU. 

Den endelige pris, som du kommer til at betale for dit receptpligtige lægemiddel afhænger dog af; det eventuelle tilskud, du får fra det offentlige, samt hvor langt du er i dit såkaldte "tilskudsår. Det kaldes også CTR-saldo. I det øjeblik du lægger et receptpligtigt lægemiddel i kurven på Webapoteket beregnes dit tilskud og du kan med det samme se, hvad du reelt skal betale for varen. Læs mere om CTR (det Centrale Tilskuds Register) her.

Priser på Apoteksforbeholdte lægemidler

Apoteksforbeholdte lægemidler, kan kun forhandles af et apotek og prisen er altid den samme på alle danske apoteker. Prisen fastsættes af leverandøren og kan ændres hver 14. dag. Dette er et lovkrav og overvåges af Sundhedsstyrelsen. Du kan læse mere på Sundhedstyrelsens side om priser medicinpriser.dk.

På Webapoteket fremgår det ved den enkelte vare, hvis en vare er et apoteksforbeholdt håndkøbslægemiddel. Da det ikke er muligt at ændre priser på disse varer, kan der heller ikke opnås klubrabat på apoteksforbeholdte håndkøbslægemidler.

Priser på liberaliserede håndkøbslægemidler

De liberaliserede håndkøbslægemidler - dvs. dem, du også kan købe i supermarkeder og lignende, har vejledende priser, men kan frit ændres. På Webapoteket tilstræber vi, at priserne på disse produkter så vidt muligt, er konkurrencedygtige. Her kan der også være særligt gode klubpriser. Du kan på Sundhedsstyrelsens side se hvilke håndkøbsprodukter, der frit kan fastsættes priser på .

Priser på øvrige varer

For øvrige produkter, d.v.s. de der ikke er lægemidler, tilstræber vi at priserne er konkurrencedygtige. Vi skifter kampagner og tilbud ud ca. 2 gange om måneden, hvorfor du kan opleve særligt fordelagtige priser på enkelte varer eller hele serier i kortere perioder. Dette glæder pga. lovgivning ikke for modermælkserstatning.

Priser for klubkunder

Som klubkunde får du 15% klubrabat* i forhold til vejledende udsalgspris. *Klubrabatten gælder ikke for modermælkserstatning, håndkøbsmedicin, receptmedicin og i forvejen nedsatte varer. Er varerne nedsat med mere end 15% handler du til den pris, du ser på siden. Priserne ændrer sig til klubpriser, når du er logget ind.

I klubkampagner kan du samtidig opleve tidsbegrænset gode klubpriser på varer eller hele serier.

Som klubmedlem modtager du vores nyhedsbrev, hvor tilbuddet fremgår. Du kan til enhver tid melde dig ud af klubben eller framelde nyhedsbrevet. Vær opmærksom på, at du skal være logget ind og være modtager af nyhedsbrevet for at opnå klubrabatten. Du kan logge ind eller melde dig ind i her

Priser for Premiumkunder

Som Premiumkunde får du som 25% rabat* i forhold til vejledende udsalgspris. *Premiumrabatten gælder ikke for modermælkserstatning, håndkøbsmedicin, receptmedicin og i forvejen nedsatte varer. Er varerne nedsat med mere end 25% handler du til den pris, du ser på siden. Priserne ændrer sig først til premiumpriser, når du er logget ind. Du kan logge ind eller melde dig ind i her

 

Priser på varer i abonnement

Vælger du at få varer leveret i abonnement, handler du til den pågældende dagspris for din valgte kundeprofil, den dag varerne sendes herfra. Se handelsbetingelserne her.