Gode produkter til dig der er i kemoterapi og strålebehandling


Behandling af kræft kan indebære kemoterapi og strålebehandling, ofte med en række gener til følge

 

Vi har samlet en række produkter, som du kan have en fordel af, hvis du er i behandling mod kræft. Det er meget individuelt, hvordan behandlinger og bivirkninger opleves, men generelt vil du i løbet af din behandling kunne finde hjælp og lindring i et eller flere af disse produkter.

 

Tørre slimhinder

Kemoterapi kan påvirke mund og svælg. Det viser sig ofte som som tørhed, svie og ømhed på slimhinderne. God mundhygiejne er vigtig, da det kan mindske generne. En fugtgivende mundspray eller en fugtgivende sugetablet kan være lindrende og forbedre generne.

Tørre slimhinder i øjne, næse og i skeden følger med kemoterapi og her anbefaler vi at pleje og forebygge de værste gener med saltvand. Enten i form af en næsespray eller som dråber til øjne og næse. Repadina Vagitorier til indføring i skeden samt Apotekets glidemiddel er for mange kvinder et must. SARD Mandelolie findes i sprayform hvis du synes det er mere behageligt.

 

Kost- og ernæringstilskud

Træthed og almen utilpashed = husk at hvile, når der er mulighed for det. Blodmangel eller jernmangel samt nedsat immunforsvar kan være en følgesvend i behandlingen. Et tilskud af jern, kosttilskud med vitaminer.

Appetitten kan være nedsat i kortere eller længere perioder, hvorfor det er vigtigt, at det du spiser, har høj næringsværdi – men husk at lidt også har ret. Oplever du smagsforstyrrelser, har kvalme, eller måske appetitten er lille, kan du med fordel supplere med ernæringsdrikke. Nutridrink har mange forskellige smagsvarianter, og kan anvendes på forskellige måder, så dit måltid kan blive lidt interessant – vi er flere der også spiser med øjnene.

Hudpleje

Generelt er det vigtig at pleje og passe godt på huden, når man er i behandling for cancer. Vi anbefaler god hygiejne - specielt er håndvask vigtig. Brug gerne en nærende og fugtgivende håndsæbe der ikke udtørre dine hænder. Decubal Håndvask vil være mild ved huden. Vask også huden på kroppen med mild sæbe eller vaskeolie uden parfume og brug lotion og kildevand til huden. Varme bade og blid massage kan for nogen være helende. Frotter ikke huden, men ”dup” dig tør med bløde håndklæder.

 

Vi anbefaler følgende hudplejeprodukter: 

Avéne Thermal Kildevand: Irritationsdæmpende - lindrer og beroliger din hud. Uundværlig. 

Avéne XeraCalm A.D. Cleansing oil: Kløedæmpende og genopbyggende vaskeolie til meget tør

Avéne Xeracalm og Pharmaceris X-Subtilimasage: Plejer og genopbygger din hud.

Tromborg Lip Balm: Plejer og heler tørre læber

 

Klik her og læs mere om lindring af stråleskader på huden  >>

 

Oplever du andre bivirkninger eller irritationer i forbindelse med din behandling, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice for hjælp og gode råd.

Du kan kontakte os på mail: info@webapoteket.dk, chat eller telefon: 8785 1133

 

Webapoteket, juli 2019