Er din recept udløbet, så kan vi hjælpe

Står du akut med en udløbet recept på noget medicin, som du har taget i samme dosering i mere end 6 måneder, så kan vi hjælpe dig. Det er nu muligt  at apotekets behandlerfarmaceut  kan udskrive en recept en pakke af den mindste pakning af det medicin, du plejer at tage. Så er du sikret medicin ind til din egen læge får at skrevet ny recept.

Behandlerfarmaceuten er tilgængelig i  apotekets åbningstid. Du kan altid ringe eller skrive til vores kundeservice, som kan afdække om det er muligt at genudskrive recept på den medicin, du måtte mangle.

Det kan du få recept på

Behandlerfarmaceuten er uddannet til at udskrive recepter på udvalgte behandlingsområder bl.a prævention, blodtryksmedicin, diabetesmedicin, astma- og allergimedicin og mavesårsmedicin. Se listen over behandlingsområder her 

Du kan få recept én gang

Behandlerfarmaceuten må udskrive recept én gang på mindste pakning. Det betyder, at du altid skal til egen læge efterfølgende for at få ny recept.

Hvem kan ikke få recept fra behandlerfarmaceut

  • Personer der er gravide eller ammer, samt børn under 15 år kan ikke få recept via farmaceuten. Her skal du altid kontakte egen læge for fornyelse af recept.
  • Personer der ikke har været i fast behandling med det pågældnede lægemiddel i mindst 6 måneder. For p-piller skal man have været i fast behandling i mere end 1 år.

Det koster 20 kr

Det er besluttet politisk at der er egenbetaling på at få recept fra behandlerfarmaceut. Prisen er 20 kr som vi på apoteket opkræver i forbindelse med oprettelsen af recepten.

 

Du skal give samtykke

Når du henvender dig med en forespørgsel om receptfornyelse vil du af vores faguddannede apotekspersonale blive bedt om mundtligt samtykke til at vi er nødsaget til at slå relevante oplysninger op, for at vurdere om det er muligt at udskrive recept. Vi skal se på følgende:

  • Dine aktuelle samt tidligere recepter
  • Hvorvidt sidste udlevering er sket fra læge eller farmaceut. ER sidstnævnte tilfældet, kan farmaceuten ikke udskrive recept.

Det vil fremgå af loggen på det fælles medicinkort at Gazelle Online apotek har været inde og se dine oplysninger.

 

Når du har fået ny recept

Når behandlerfarmaceuten har udskrevet recepten  - kan du finde den på det fælles medicinkort  og på du kan også se din recept på vores side, hvis du logger ind via fanen recepter her

Når du har recepten, kan du lægge varen i kurv og gå til betaling, og så sender vi varerne som vi gør med al anden medicin.

 

Har du spørgsmål

Så er du altid velkommen til at kontakte os på mail, chat eller telefon.

Webapoteket / Gazelle Online apotek juli 2019