ZoviDuo

Zoviduo® 50 mg/g og 10 mg/g (aciclovir og hydrokortison). Anvendelse: Anvendes til behandling af tidlige tegn og symptomer på tilbagevendende forkølelsessår (herpes labialis) på læberne og i ansigtet, for at reducere udviklingen af forkølelsessår til dannelse af sår.
Dosering:
Voksne og unge (12 år og derover): Bør påføres det angrebne område 5 gange dagligt i 5 dage. Dette svarer til hver 3. til 4. time i døgnets vågne timer. Behandlingen bør startes umiddelbart efter de første tegn eller symptomer. Hvis såret/sårene stadig er tilstede efter 10 dage, bør lægen kontaktes.

Forsigtighedsregler:
Kun til anvendelse på hud. For at undgå irritation må cremen ikke anvendes på slimhinder (f.eks. i munden, i vagina og i øjnene). Cremen indeholder cetostearylalkohol og propylenalkohol, som kan give hudirritation og lokalt hududslæt.

Bivirkninger:
Almindelige: Mild udtørring og afskalning af huden. Ikke almindelig: Forbigående brænden eller prikken efter påføring. Kløe. Sjælden: Tegn på inflammation, rødme, pigmentforandringer. Meget sjælden: Overfølsomheds reaktioner, inklusiv angioødem.

Graviditet og amning: Cremen bør kun anvendes på tvingende indikation til gravide og ammende og når den potentielle fordel er større end muligheden for ukendte risici.
Pakningsstr. og priser 02.09.2013: Zoviduo 50 mg/g og 10 mg/g creme tube: 2g kr. 69,75.
Se dagsaktuel pris på medicinpriser.dk.
Læs omhyggeligt vejledningen i indlægssedlen eller på emballagen. Zoviduo® er et varemærke tilhørende GlaxoSmithKline-gruppen af firmaer

ZoviDuo

Her finder du ZoviDuo til behandling af forkølelsessår. ZoviDuo er et dobbeltvirkende lægemiddel med både aciclovir og hydrokortison.