Ansigtsrens

Ansigtsrens

Vores ansigt udsættes dagligt for ydre påvirkninger som makeup, sved, bakterier, solcreme og andre plejeprodukter. For at huden kan få optimal pleje og undgå tilstoppede porer, er det vigtigt at rense disse elementer af hver dag.

Vi anbefaler, at du anvender en ansigtsrens, der passer til din hudtype, dagligt. Dette hjælper med at bevare og beskytte hudens naturlige barriere. Læs videre her for at forstå vigtigheden af en skræddersyet ansigtsrens, og få vejledning til at vælge den rette rens til netop din hudtype.

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte vores apotekspersonale for personlig vejledning og rådgivning.Hvorfor bruge ansigtsrens?

Rens fjerner urenheder, døde hudceller og overskydende olie, som ellers kan tilstoppe porerne og føre til hudproblemer. En god ansigtsrens hjælper på følgende:


 • Fjerner døde hudceller: Regelmæssig rens eksfolierer huden og fjerner døde hudceller, hvilket kan forbedre hudens tekstur og tone.

 • Forbedrer hudens absorberingsevne: Ved at rense huden for snavs og olie bliver den bedre i stand til at absorbere aktive ingredienser fra efterfølgende plejeprodukter, såsom serum og creme.

 • Forebygger tilstopning af porer: En god rens hjælper med at holde porerne rene og fri for tilstopninger. Dette bidrager til at forhindre udbrud af urenheder.

 • Bidrager med aktive ingredienser: Mange renseprodukter indeholder aktive ingredienser som eksempelvis AHA, BHA eller C-vitamin. Aktive ingredienser kan hjælpe med at eksfoliere huden, reducere urenheder og give en mere ensartet hudtone.

 • Et godt grundlag for en pæn makeup: En ren hud giver en sundere og glattere overflade, hvilket får din makeup til at lægge sig pænere.


 • For de fleste er det tilstrækkeligt at rense huden én gang dagligt, men i nogle tilfælde kan det være en fordel at rense to gange dagligt. Hvis du har meget fedtet hud, bruger tung makeup eller sveder meget, kan du med fordel rense både morgen og aften.

  Vi anbefaler, at du opretholder en fast renserutine med efterfølgende målrettet pleje. Konsistente rutiner sikrer, at plejeprodukterne virker optimalt, da de anvendes regelmæssigt og ikke sporadisk.  Kan jeg anvende almindelig sæbe?

  Det korte svar er nej. Det er vigtigt, at du anvender en ansigtsrens frem for håndsæbe, showergel eller andre typer af sæbe, da ansigtsrens er udviklet til hudens pH-værdi. Vores hud har en pH-værdi på 5,5 og en almindelig sæbe har ofte en basisk pH-værdi på 8,5. En basisk pH-værdi kan give rødmen og hudirritation. Det er altså væsentligt, at du anvender en rens til ansigtet med en pH-værdi på 4,5-5,5.

  Samtidig er det afgørende, at du anvender en ansigtsrens, der passer til din hudtype og eventuelle hududfordringer (f.eks. rosacea eller urenheder).  Vælg den rette ansigtsrens til din hud

  Normal hud

  Normal hud er kendetegnet ved at have en afbalanceret fugtighed med sjælden forekomst af urenheder og med små/ikke synlige porer.

  Har du en normal hudtype, kan du med fordel anvende en renseskum eller rensegel. Disse typer af rens renser grundigt uden at affedte huden, så den ikke udtørrer.

  • Micellar water

  • Renseskum

  • Rensegel  Tør hud

  Tør hud har ofte et mat udseende og føles stram. Der er sjældent urenheder, men huden kan have tendens til rødme og irritation.

  Har du tør hud, er det vigtigt at anvende plejeprodukter med en mindre affedtende effekt, så huden ikke udtørres yderligere. Her er rensecreme og rensemælk særligt velegnet.

  • Rensemælk

  • Rensecreme

  • Renseolie  Fedtet hud

  Fedtet hud er ofte skinnende og fedtet, særligt i T-zonen (pande, næse og hage). Porerne er gerne store og synlige og der er tendens til bumser og hudorme.

  Har du fedtet og olieret hud, anbefales du at anvende en renseskum eller vaskegel – gerne dem, der er særligt udviklet til fedtet hud.

  • Renseskum

  • Rensegel


  Vi anbefaler, at du undgår at udtørre huden med skintonic eller andre skrappe produkter, da huden vil forsøge at overkompensere for den manglende fugt i huden, og det således kan bidrage til yderligere fedtet hud.  Kombineret hud

  Med kombineret hud kan det være sværere at finde de rette plejeprodukter, da huden er sammensat af tørre og fedtede områder, hvoraf de fedtede områder ofte findes i T-zonen. Ofte fungerer det dog rigtig fint med en renseskum eller vaskegel, der har til formål at rense kombineret hud.

  • Renseskum

  • Rensegel

  • Micellar water


  Sensitiv hud

  Sensitiv hud reagerer på produkter og miljøfaktorer. Den kan i disse tilfælde føles kløende, stram og brændende samt være rød og irriteret af udseende.

  Har du sensitiv hud, er det vigtigste, at du anvender plejeprodukter, der ikke indeholder parfume, alkohol eller sulfater. Anvend i stedet allergivenlige produkter, der f.eks. er AllergyCertified.

  Vælg milde renseprodukter som rensemælk, rensecreme, renseolie eller micellar water.

  • Micellar water

  • Rensemælk

  • Renseolie

  • Rensecreme


  Forskellige typer af ansigtsrens

  Rensemælk

  Rensemælk er en blid og fugtgivende renseformel, der effektivt fjerner makeup, snavs og urenheder uden at udtørre huden. Den cremede konsistens gør den ideel til tør og sensitiv hud, efterlader huden blød og behagelig, og skal ofte skylles af med vand eller tørres af med en vatrondel.  Vaskegel

  Vaskegel eller rensegel er en let og forfriskende renseformel, der effektivt fjerner overskydende olie, snavs og makeup. Den skummende gel er særlig velegnet til normal, fedtet og kombineret hud. Den giver en dybderensende effekt og efterlader huden ren og opfrisket.  Renseskum

  Renseskum er en let og luftig renseformel, der omdannes til skum ved brug. Den fjerner effektivt snavs, olie og makeup og er velegnet til alle hudtyper, men især god til fedtet og kombineret hud. Skummet renser blidt og grundigt, hvilket efterlader huden ren og frisk.  Renseolie

  Renseolie er en nærende og effektiv renseformel, der opløser makeup, snavs og overskydende olie. Den er særligt velegnet til tør og sensitiv hud, da den bevarer hudens naturlige fugtbarriere. Efterlader huden blød og hydreret, og skal skylles af med vand, hvor den typisk omdannes til en mælkehvid emulsion.  Micellar water

  Micellar vand er et mildt og effektivt renseprodukt, der er baseret på miceller, som er små rensemolekyler, der tiltrækker snavs, olie og makeup. Det er velegnet til alle hudtyper, herunder sensitiv hud, da det renser uden at udtørre eller irritere huden. Micellar vand efterlader huden frisk og ren uden behov for at skylle efter. God til daglig brug, især når du ønsker en hurtig og nem rensemetode.  Få personlig rådgivning på Webapoteket

  Hvis du oplever, at det er svært at finde det rette renseprodukt til din hudtype, er du velkommen til at kontakte vores apotekstuddannede personale for rådgivning.