Tørt hår - gode råd til pleje af tørt hår

De færreste ønsker sig glansløst hår, som let knækker, spalter og filtrer. Det er dog ofte sådan håret begynder at opføre sig, når det er tørt. Men hvad kan man gøre for at få en god fugtbalance i hår og hovedbund tilbage? Følgende råd kan hjælpe dig godt på vej.

 

Hvorfor får man tørt hår?

Tørt hår skyldes mangel på naturlige fedtstoffer i hårstrået - også kaldet lipider. Der bliver produceret olier i hårrødderne, som tilfører hårstråene fugt, og som gør håret glansfuldt at se på. Disse naturlige olier bliver produceret i hårrødderne, som sidder under huden i hovedbunden, og hovedbunden nyder derfor også godt af de naturlige fedtstoffer. Så når håret er tørt, er hovedbunden derfor ofte også tør.

Tegn på tørt hår:

  • Håret ser mat ud
  • Spidserne spalter og håret filtrer let
  • Håret er kruset
  • Tør og irriteret hovedbund

 

Brug shampoo, der er beregnet til tørt hår

Vælg en shampoo, som giver den bedste pleje til dit tørre hår. Shampoo, som er særligt udviklet til tørt hår, vil ofte indeholde flere fugtgivende ingredienser og samtidig være fri for udtørrende ingredienser som f.eks. sulfater.

Gode shampooer til tørt hår:

 

Vær skånsom med hårvasken

Daglig hårvask kan være med til at udtørre hår og hovedbund for de naturlige olier, som ellers fungerer som kroppens egne fugtgivere. Prøv at nøjes med at vaske håret et par gange om ugen, eller blot skylle det med vand de gange, det kan være nok.

 

Tilfør håret fugt

Brug balsam efter hårvask for at tilføre håret fugt og glans. Det kan f.eks. være en balsamspray, der ikke behøver at blive skyllet ud. Anvend også gerne hårolie samt hårkur 1-2 gange og ugen for ekstra pleje.

Hårpleje til tørt hår:

 

Red håret hver dag

Når du reder dit hår grundigt igennem, bliver de naturlige olier, der findes i hårbunden, redt ud i håret. Dette hjælper med at holde håret blødt og blankt. Der findes børster med særlige masserende egenskaber, som kan være særligt gode at bruge, hvis du har tørt hår og tør hovedbund.

 

 

Webapoteket, juli 2020