Få viden om dine tarmbakterier med ny hjemmetest

 

Med mikrobiom testen fra danske Unseen Bio kan du få vished om din bakteriesammensætning i tarmen. At have fokus på at pleje og optimere sit såkaldte mikrobiom er en ny tendens inden for sundhed og velvære. Læs mere om testen, og hvad du kan få ud af den, her i artiklen.

 

Hvad er tarmflora og mikrobiom?

Tarmflora er kort fortalt et samlet begreb for alle de mikroorganismer (bakterier), som lever i vores tarm. Inden for forskningens verden anvender man hellere begrebet mikrobiom, hvilket er et begreb, som også inkluderer det miljø, som bakterierne lever i. Desuden kan ordet tarmflora indikere, at der udelukkende er tale om bakterier og andre mikroorganismer, som tilhører planteriget, hvilket ikke er korrekt.

I denne artikel anvender vi både ordet tarmflora og mikrobiom, når vi henviser til den bakteriesamling, der lever i vores tarm.

 

Hvordan påvirker tarmfloraen kroppen?

Flere danskere er begyndt at interessere sig for, hvordan deres bakteriesammensætning er i tarmen.

De små levende organismer er nødvendige for, at vores krop fungerer. Det er der flere grunde til, men det skyldes blandt andet, at tarmbakterierne fordøjer den mad, vi ikke selv kan fordøje, de producerer vitaminer, og så omsætter de kostfibre til molekyler, som vi kan optage i vores kroppe, og som påvirker vores sundhed ved at have en effekt på f.eks. vores stofskifte og immunsystem. Det fortæller Janne Marie Moll fra DTU Bioengineering mere om i videoen på videnskab.dk her.

Vi har langt flere mikrober (mikroorganismer) i vores krop, end vi har celler i hele vores krop. En stor del af mikroberne er bakterier, men den samlede mængde mikrober består også af svampe, arkæer og diverse encellede organismer. De bor alle i vores fordøjelsessystem. Havde vi dem ikke, ville vores tarmsystem ikke fungere.

Meget tyder på, at tarmen har det bedst med så mange forskellige unikke mikrober som muligt. Det vil sige, at en simpel tommelfingerregel er, at hvis din tarm har meget få varianter af mikrober, kan det anskues som mindre sundt. Hvorimod det umiddelbart er en fordel, hvis din tarm har mange forskellige varianter af mikrober.

 

Fokus på menneskets tarmflora

I øjeblikket er der meget ny forskning på vej inden for, hvordan vi lever i optimal symbiose med vores mikrobiom, og hvilken rolle bakteriesammensætningen spiller for vores overordnede sundhed, velvære og performance.

Den danske health-tech virksomhed Unseen Bio har udviklet et unikt system, som ved hjælp af en simpel test kortlægger dine personlige tarmbakterier. På den måde kan du få et unikt indblik i din tarmflora og dit såkaldte mikrobiom.

 

Tag din egen tarmtest med Unseen Bio

Med en mikrobiom test fra Unseen Bio vil du få svar på fordelingen af de mikrober, du har tarmen. Testen kan bidrage til en bedre forståelse af netop din tarms balance og sundhed. 

Unseen Bios test udfører du selv hjemme ved at indsamle en afføringsprøve. Herefter sender du prøven ind til analyse i den medfølgende frankerede kuvert. Prøven sendes til et laboratorie i Tyskland, som udfører en analyse kaldet en Shallow Shotgun Metagenom Sequencing (SSMS). Analysen giver det fulde billede af dit tarm-mikrobiom. Svaret kommer efter ca. 4 uger, og du ser det ved at logge ind på den sikre hjemmeside my.unseenbio.com.

For at få det mest præcise resultat af din prøve skal du i 5 dage registrere, hvad du spiser, og derefter tage afføringsprøven, som du sender ind til analyse.

Kittet minder om det sæt, der anvendes til at indsamle en afføringsprøve til hospitalet – og det er nemt og hygiejnisk at anvende.

Unseen Bio har i 2022 vundet en pris for bedste mikrobiom test ”Top Choice 2022” i Tyskland.

 

Unseen Bio Mikrobiom test-kit indeholder:

1 x Instruktion 
1 x Returkuvert m/forudbetalt porto 
1 x Steril vatpind 
1 x Prøverør med stabiliserende buffervæske 
1 x Fragtcover til prøverøret 
2 x Unseen Bio SampleCatchers™

 

Køb hjemmetesten her →

 

Der findes tre varianter - forskellen er:

Unseen Bio Standard:

 • Se din tarms biodiversitet
 • Få en analyse af dine tarmbakterier
 • Se dine gavnlige og ikke-gavnlige bakterier

Unseen Bio Premium:

 • Se din tarms biodiversitet
 • Få en analyse af dine tarmbakterier
 • Se dine gavnlige og ikke-gavnlige bakterier
 • Se dine probiotiske bakterier
 • Få personlige anbefalinger til optimering af dit mikrobiom

Unseen Bio Expert:

 • Se din tarms biodiversitet
 • Få en analyse af dine tarmbakterier
 • Se dine gavnlige og ikke-gavnlige bakterier
 • Se dine probiotiske bakterier
 • Få personlige anbefalinger til optimering af dit mikrobiom
 • Dine mikrobiom- og diætresultater gennemgås af vores ekspert team
 • Du får 30 minutters personlig feedback

Find de tre tests her →

 

Hvad får man svar på med testen?

Testsvaret på dit mikrobioms sammensætning kortlægger de gavnlige og ikke gavnlige bakterier, som er i dit tarmsystem. Testen viser også, hvor stor en mængde af eventuelt skadelige mikrober du har i din tarmflora. Det hele er sat op i overskuelige grafikker, så du let kan få et overblik over dine resultater. Du kan desuden sammenligne dit svar med andre referencegrupper for at se, om du ligner gennemsnittet.

 

 

Webapoteket, marts 2023