Efter solbadning og i tilfælde af solskader

Når du har opholdt dig i solen, vil din hud trænge til at få tilført fugtighed i form af fugtserum, fugtighedscreme eller aftersun. Er du blevet let forbrændt, kan det lindres med en kølende aftersun-gelkildevandsspray eller f.eks midler med aloe vera


Klør din hud, kan du smøre dig med et lokalbedøvende middel fx. Xylocain. Vær opmærksom på, at du ikke bør sole dig bagefter, da du ikke kan mærke, hvis huden bliver forbrændt, når du har smurt med et lokalbedøvende middel. 


Svær solskoldning og soleksem kan behandles med en creme med hydrokortison, der smøres på i et tyndt lag 1-2 gange dagligt i nogle dage. Du må ikke anvende hydrokortison på øjenlåg. Husk også at hud, der i behandling med hydrokortison, ikke må udsættes for sollys. 


Er der tale om solskader hos børn under 2 år eller gravide, bør du kontakte lægen, inden behandling med hydrokortison påbegyndes. 
Du bør også kontakte lægen ved forbrændinger og soleksem på store dele af kroppen.

 

Gode råd efter solbadning:

 Efter solbadning

 

Selvbrunende produkter

Der findes et bredt udvalg af selvbrunende produkter, som giver din hud farve, uden at du har opholdt dig i solen. Det kan være et godt alternativ til at få den brune kulør, uden at du udsætter dig for solens skadelige stråler. Du skal dog være opmærksom på, at selvbrunere IKKE beskytter mod solens UV-stråler. Du skal derfor stadig huske solbeskyttelsen, når du opholder dig i solen. 

 

Kilder: Kræftens Bekæmpelse, cancer.dk, Sundhedsstyrelsen: Fakta om solbeskyttelse, myskincheck.dk

 

Webapoteket, juli 2019