Fedtet og uren hud? Nu findes der en løsning

Du er ikke alene – over 80% af alle unge oplever at have fedtet og uren hud

Du har fedtet hud, hudorme og bumser i ansigtet, brystet og ryggen. Det er de typiske tegn på, at hudens talgproduktion stiger, porerne stopper til, og der opstår betændelse. Det er et udbredt problem blandt størstedelen af unge – men også voksne. Faktisk oplever 65% af alle europæiske kvinder mellem 25 og 35 år perioder med fedtet og uren hud.1

 

Hvad sker der i huden?

Fedtet og uren hud opstår på grund af en øget produktion af talg, fortykkelse af det yderste hudlag (hyperkeratinisering) og betændelse. Porerne stopper til, og der opstår inflammation. Årsagen bag det udbredte problem er bakterien P. acnes. Den seneste forskning viser, at disse bakterier lever i kolonier, hvor de er omsluttet af en beskyttende biofilm. Det gør dem særdeles modstandsdygtige og styrker både deres udbredelse, smitteevne og resistens mod antibiotikabehandling.

 

Nu findes der en løsning: Det banebrydende stof, Myrtacine®

Den seneste innovation fra Ducray er en nyhed specielt til fedtet og uren hud: Keracnyl. Ducray forbindes som regel med effektive problemløsende hårprodukter, især mod skæl og hårtab. Koblingen til problemløsende hudpleje er derfor nærliggende, og efter 13 års forskning er Ducray Keracnyl nu en realitet, med en helt ny indgangsvinkel til effektiv rens og pleje af uren hud.

Ducray Laboratorienes årelang forskning i middelhavsplanten myrte har resulteret i den første ingrediens, der aktivt nedbryder bakteriernes P. acnes' biofilm – Myrtacine®.

 

Myrtacine® med dokumenteret tredobbelt effekt:

  • ødelægger biofilmen i løbet af få minutter
  • forebygger dannelsen af ny biofilm i 24 timer
  • svækker bakteriens modstandsdygtighed2

 

Indholdsstoffet Myrtacine® kan findes i Keracnyl serien, der består af:

Læs mere om hele serien her ≫


1Kilde: Beauty Care Women 2012 Europe
2In vitro test af MyrtacineR New Generation for at vurdere effekten mod P. acnes.

 

7 gode råd om hudpleje ved fedtet og uren hud

  1. Uanset hvor alvorligt dit hudproblem er, er det vigtigt at holde huden ren for at undgå tilstoppelse af talgkirtlerne. Vælg derfor altid et mildt vaskeprodukt som den første trin i din daglige hudplejerutine. Vælg altid produkter, der er udviklet specielt til fedtet og uren hud, så huden får de bedste betingelser og ikke irriteres. Ducray Keracnyl Foaming Gel kan bruges til alle typer af fedtet og uren hud – også hvis du er i medicinsk aknebehandling.

  2. Følg altid den behandling, som din hudlæge eller læge har ordineret. Du skal være tålmodig og huske, at behandlingen af fedtet og uren hud skal være regelmæssig for at være effektiv, og at der kan gå op til 2-3 måneder, før du ser resultater.

  3. Undgå at pille ved bumserne. Du skal absolut undgå at kradse eller klemme bumser ud, da det kun gør betændelsen værre og kan give ar og forårsage infektion.

  4. Brug non-comedogen makeup og solbeskyttelse – altså produkter, der ikke tilstopper porerne.

  5. Hvis du bruger makeup for at få din hud til at synes mere ensartet hud, så vælg særligt velegnede oliefrie makeup produkter.

  6. Brug altid en solbeskyttelse velegnet til fedtet og uren hud og ophold dig ikke i solen uden solbeskyttelse. Selv om man umiddelbart efter solbadning kan opleve, at bumserne bliver udtørrede og mindre, kan de vende tilbage igen i en større grad. Nogle aknebehandlinger kan også forårsage lysfølsomhed. Husk derfor altid en passende solcreme.

  7. Spørg en fagperson, hvordan du bedst plejer din fedtede og urene hud. Det kan være apoteket, din praktiserende læge eller din hudlæge.

 

Webapoteket, februar 2021