Certificering af hudpleje og kosmetik - hvad betyder mærkerne?

Går du efter mærkerne, når du køber hudpleje og kosmetiske produkter? Altså certificerings-mærkerne. De små logoer, som fortæller noget om indholdet af produktet. Måske går du efter svanen, kransen eller et tredje - men hvad er det egentlig, de betyder? Læs med herunder og bliv klogere på certificeringerne.

 

Svanemærket

Svanemærket er det officielle nordiske miljømærke. Produkter, som er mærket med svanemærket, opfylder skrappe miljøkrav og krav til kemikalier. Målet med mærkningen er at mindske det samlede aftryk på miljøet og klimaet og dermed skabe bæredygtig udvikling.

Hele produktets livscyklus bliver taget i betragtning, når det mærkes med svanen. Det gælder både råvarer til produktion, brug, bortskaffelse og genanvendelse af produktet. Samtidig skal det leve op til strenge krav om brug af kemikalier. Dette gavner både miljøet og din sundhed.

Når du vælger et produkt med Svanemærket, er du med til at mindske belastningen af miljøet, og du kan være sikker på, at et svanemærket produkt er blandt de miljømæssigt bedste i deres kategori.

Læs mere om Svanemærket her.

 

Den Blå Krans og Asthma Allergy Nordic

Den Blå Krans er allergimærkningen fra Astma-Allergi Danmark. Certificeringen er god at gå efter, hvis du har hudallergi, eller hvis du ønsker at minimere risikoen for hudallergi hos dig selv og din familie.

Produkter, der bærer Den Blå Krans, har gennemgået en grundig vurdering af alle indholdsstoffer, produktionsprocesser og anvendte kemikalier. På den måde kan du være sikker på, at alt hvad der er til stede i det endelige produkt, er vurderet i forhold til en allergirisiko.

I 2018 blev de nordiske allergimærker forenet til Asthma Allergy Nordic. Derfor kan du støde på to mærker, med den samme blå krans i logoet.

Læs mere om Den Blå Krans her.

 

AllergyCertified

AllergyCertified-mærket er din garanti for, at alle indholdsstoffer i det pågældende produkt er blevet gennemgået for allergifremkaldende, hormonforstyrrende og kræftfremkaldende stoffer. Produkter, der er mærket med AllergyCertified, indeholder heller ikke parfume.

Læs mere om AllergyCertified her.

 

Ecocert - COSMOS ORGANIC

COSMOS er en fælleseuropæisk certificering af økologiske kosmetiske produkter. COSMOS-mærket fortæller, at ingredienserne i det mærkede produkt er dyrket ansvarligt og med respekt for miljøet.

For at opnå certificeringen skal mindst 95% af de plantebaserede ingredienser være økologiske, og de økologiske ingredienser skal udgøre mindst 20% af produktet (10% hvis produktet vaskes af).

Læs mere om COSMOS ORGANIC her.

 

Vegan Trademark

For at produkter kan blive mærket med Vegan Trademark, må de ikke indeholde animalske ingredienser eller blive testet på dyr.

Læs mere om Vegan Trademark her.

 

Webapoteket, juli 2020