Et nyt år – nye vaner

Om du er til nytårsforsæt eller ej, så kræver nye vaner som regel lidt mere en bare at træffe beslutningen om at ændre en vane. 

Men der er heldigvis hjælp at hente!

Gode råd ved rygestop

Er du lige gået i gang med et rygestop eller har planer om det snart, så får du her tre gode tips fra en eks-ryger:

  • Beskæftig dig med noget, der kan fjerne dine tanker fra behovet for at ryge – helst noget, hvor dine hænder er aktive – strik, skriv, byg et skur… hvad som helst, der kan holde dine hænder beskæftiget med noget andet.
  • Tænk på hvad du vil bruge de mange penge, du kan spare, på – mulighederne er uendelige, om det så er opsparing til et weekendophold, en rejse, et nyt køkken eller andet lækkert du længe har drømt om. Husk at lægge pengene til side!
  • Prøv at forestille dig hvor sund din krop bliver for hver dag og hver time der går. Allerede 48 timer efter du er holdt op med at ryge, er der ikke nikotin i din krop længere. Din smags- og lugtesans er også forbedret på 3. dagen. Et år efter dit rygestop er din risiko for hjertesygdomme halveret sammenlignet med en person, der ryger. 

Her kan du læse mere om rygestoppets faser og hvad der sker med kroppen.

Vi ved godt det er svært at holde op med at ryge, og det er helt i orden at få hjælp af rygeafvænningsprodukter i starten. De forskellige produkter indeholder nikotin og giver din krop en kontrolleret mængde nikotin for at dulme de fysiske abstinenser, der måtte opstå. Det kan hjælpe dig til at fokusere på eventuelle mentale udfordringer, som et rygestop kan give, og gøre det lettere at fokusere på ovenstående gode tips.

Når vægten skal ned

Er du besværet af overvægt eller drømmer du bare om at tabe dig et par kg.?

Uanset om det er et større eller mindre vægttab, så kommer det desværre ikke af sig selv, men kræver nogle daglige ændringer i blandt andet kosten.

Både når et vægttab skal realiseres, eller hvis du har tabt dig og gerne vil holde vægten stabil, er der heldigvis også mange gode råd og muligheder. Men ja, det kan være svært at få lavet de sunde smoothies, få gået den gode aftentur eller implementeret andre gode tiltag - og her kan den mindste hjælp være en god støtte.

Kom godt i gang med dit vægttab

Vil du hjælpes godt i gang med et nystartet vægttab eller træning, kan du med fordel bruge NANI Kurpakke Vægt – et innovativt kosttilskud med dansk blæretang og fire nøje udvalgte urteekstrakter.

Produkterne fra Allévo kan hjælpe dig til vægttab, eller til at holde den vægt du har nu. Allévo kan bruges som et supplement til at fremme en sundere livsstil, hvor en bar kan gælde for et måltid, når du er på farten, eller du kan lave shakes til morgenmad og frokost.

Se hvordan Allévo kan anvendes her.

Helt nye kostråd

I starten af januar 2021 fik vi 7 nye kostråd, der er de officielle anbefalinger fra Fødevarestyrelsen til en sund livsstil og god balance mellem mad og fysisk aktivitet. Efterlever du kostrådene, får din krop dækket behovet for vitaminer, mineraler og andre livsvigtige næringsstoffer.

Her kan du læse mere om de 7 kostråd og hvem, der har brug for vitaminer.

 

Webapoteket, januar 2021