Intimsvamp

Intimsvamp og svamp i skeden

Både mænd og kvinder kan få intimsvamp. Intimsvamp opstår på grund af en overvækst af gærsvampen candida albicans. Hos kvinder ses intimsvamp som svamp i skeden, og hos mænd ses det oftest som svamp på penishovedet.

Symptomerne på skedesvamp og intimsvamp er blandt andet kløe, ømhed, hævelse og svie i forbindelse med samleje. Desuden er et symptom på svamp i skeden lugtfri udflåd, der ligner hytteost.

Har du som mand fået svamp på penis, skal det kun behandles ved symptomer og i samråd med din læge. Har du som kvinde fået intimsvamp, kan det behandles med håndkøbslægemidler, som du finder her på siden.

I tilfælde af skedesvamp kan du både behandle infektionen indefra med vaginaltabletter til indføring i skeden samt creme til behandling på de ydre kønsorganer. Ofte er det nødvendigt at behandle begge steder.

Læs mere om korrekt anvendelse under det enkelte produkt og læs altid indlægssedlen inden brug. Har du spørgsmål angående intimsvamp, er du velkommen til at kontakte vores apotekspersonale i kundeservice.

Læs mere: Sådan undgår du problemer med svamp og ubalance i underlivet.