Elektroniske recepter 

De fleste recepter i dag udskrives som elektroniske recepter, også kaldet online-recepter. Det vil i praksis sige, at lægen, i stedet for at give dig recepten med i hånden, lægger den online på den såkaldte receptserver, der er et sikret receptmodul under det fælles medicinkort (FMK).

Når du ønsker at købe din medicin, oplyser du bare cpr-nummer og viser sygesikringskort på et hvilket som helst apotek. Apoteket kan gå på receptmodulet, hente din recept ned og ekspedere din ordre.

Det samme gør sig gældende, når du køber receptmedicin online hos Webapoteket / Gazelle online apotek. Her logger du blot ind med din Nemlog-in.

Der er mange fordele ved at recepter nu primært er elektroniske:

  • Du kan ikke tabe eller miste din online recept, og den kan ikke stjæles eller misbruges af andre
  • Du kan benytte netop det apotek, du ønsker
  • Det er nemmere for dig at følge med i hvor mange gange, du har tilbage på en flergangs-recept.
  • Du kan altid se dine åbne elektroniske recepter på din receptoversigt på Webapoteket.
  • Uden, at du behøver forlade dit hjem, eller få andre til at hente medicinen for dig, kan du bestille medicinen online på www.webapoteket.dk og få den bragt hjem til dig.

Hele systemet omkring de elektroniske recepter er desuden bygget op, så det giver ekstra fordele, både for dig og sundhedspersonalet omkring dig. Når medicinen ordineres via elektronisk recept, bliver den ført på din medicinprofil på FMK. Her kan du altid selv gå ind, via www.sundhed.dk, og se al den medicin du har fået udskrevet de seneste to år. Det samme kan de læger, som behandler dig, så selv hvis du er nødt til at benytte en anden praktiserende læge, er indlagt eller får medicin ordineret af speciallæge, kan den behandlende læge se din historik. Dette gør det nemmere at undgå situationer hvor du får to slags medicin, som modarbejder hinanden. Det er hurtigere at opklare eventuelle fejlmedicineringer eller allergiske reaktioner, og det giver i det hele taget sundhedspersonalet nemmere arbejdsvilkår og dig større tryghed.