Book medicinsamtale med en farmaceut på Webapoteket

Hvis du har fået konstateret en kronisk sygdom eller har problemer med at tage din medicin korrekt, kan du på Webapoteket og landets øvrige apoteker få en gratis medicinsamtale med en farmaceut.

Samtalen kan hjælpe dig godt i gang med den nye medicin, som din læge har ordineret til dig.

Trine Kittel

 

Til dig, der har brug for hjælp til at tage din faste medicin korrekt. 

Hvis du i løbet af det seneste halve år har fået konstateret en kronisk sygdom, som du er kommet i behandling for, fx astma, diabetes, forhøjet blodtryk, gigt eller lignende kan du gratis få en samtale med en farmaceut. Formålet med snakken er, at du kommer godt i gang med den nye behandling.

Under samtalen vil farmaceuten vejlede dig i, hvordan din nye medicin virker, hvordan du skal tage den, og hvad der er godt at huske. Hvis du har spørgsmål eller bekymringer omkring medicinen, kan farmaceuten også svare på dette, ligesom farmaceuten kan hjælpe dig med spørgsmål omkring tilskud og priser.

 

Hvad får du ud af en medicinsamtale?

Det har vist sig, at mange, som har fået konstateret en ny sygdom, ofte ikke får taget deres medicin, som de burde. Det kan der være mange forklaringer på; bl.a. bekymringer om bivirkninger eller utryghed omkring brugen. Ved en snak med en farmaceut kan du få mere viden om, hvordan du bedst tager din medicin. Desuden kan du få tryghed, viden og værktøjer, så du kan følge den medicinske behandling, din læge har anbefalet. På den måde får du det bedste ud af medicinen.

 

Hvordan foregår en medicinsamtale?

Din egen læge kan foreslå dig at kontakte apoteket og bede om en medicinsamtale. Det er også muligt, at vi på Webapoteket foreslår dig en samtale, når du køber din medicin, og endelig kan du også selv efterspørge en samtale.

Første del af samtalen varer ca. 10 minutter og foregår via video, hvor du sidder hjemme og i fred og ro kan tale med farmaceuten via din pc, iPad, tablet eller mobiltelefon.

Vi har mulighed for at kontakte dig på video på flere platforme, og du bestemmer, om samtalen skal foregå via Skype, Messengervideo, Facetime eller GoogleDuo Video. Vi finder den løsning, der er bedst for dig.

Sundhedsministeriet kræver, at første samtale er en videosamtale – den kan således ikke klares pr telefon.

Anden del varer også ca. 10 minutter og foregår enten på video eller over telefonen omkring 3-4 uger efter første samtale.

 

Sådan bestiller du en tid til medicinsamtale

En medicinsamtale skal bookes på forhånd, og du bestiller tid til samtalen på enten telefon eller mail info@webapoteket.dk

 

Webapoteket, juli 2019