Behandling af vorter på hænder og fødder

De fleste af os kender til vorter, og mange af os vil opleve at få dem i løbet af vores liv, oftest på fødder eller hænder.

 

Vorter er i vid udstrækning ufarlige, men de kan være generende, og de kan smitte. Børnefamilier har tendens til at være udsatte, fordi familien kan smitte hinanden, og ellers bliver man ofte smittet i svømmehallen eller omklædningsrummet. Fodvorter vokser oftest indad i huden og er flade. Fodvorter kan give ømhed og kendes let ved, at der er små sorte prikker på vorten. Håndvorter vokser udad, ligner ofte små blomkålshoveder, og er ikke ømme, med mindre vorten støder ind i forskellige flader/ting. 

 

Vorter smitter

Vorter er en virusinfektion i huden, og har du først fået en vorte, kan du let både smitte dig selv, så du får flere vorter, ligesom du også kan smitte andre. Vorter kan være meget smitsomme, og derfor er det vores anbefaling, at man begynder en behandling, så snart man har mulighed for det.

Tit bliver man smittet med fodvorter i fugtige og varme miljøer som svømmehaller og omklædningsrum, fordi man går med bare fødder, og miljøet er godt for virussen.

 

Gode råd til at forebygge vorter

Med lidt forholdsregler kan man nedsætte risikoen for at blive smittet med vorter og forebygge vorternes indtog. Der er en fællesnævner i rådene, nemlig at man ikke skal dele ting med nogen, som kan være smittet med vorter.

  • Brug kun dine egne sko – lad ikke andre bruge dem.
  • Brug kun dit eget håndklæde.
  • Brug kun dine egne toiletartikler.
  • Brug badesko, når du er i et offentligt baderum eller omklædning.
  • Brug også badesko derhjemme, hvis en i familien har fodvorter.

Vær opmærksom på at lukke vorten inde, så den ikke smitter. Det kan du gøre med lidt klar neglelak eller med vorteplaster. Børn med vorter må gerne komme i børnehave. Man kan med et plaster beskytte vorten, samt bruge badesko i svømmehallen for at undgå smitte.

Husk også, at hvis du kradser eller skraber i vorten, så kan du sprede smitte fx til under dine negle. Brug derfor engangshandsker, når du behandler din vorte.

 

Sådan kan du behandle vorter

De fleste vorter går som regel væk af sig selv, men det kan tage meget lang tid. Vil man ikke vente, kan man kigge efter produkterne fra Wartner og Vortefri, og så kan du let selv behandle vorter og få dem fjernet effektivt. Behandling af vorter sker ved en af to forskellige måder at kæmpe mod vorter: Nemlig ætsning eller frysning. Både Wartner og Vortefri udbyder produkter til begge typer af behandlinger. Vær omhyggelig, når du behandler en vorte, læs indlægssedlen grundigt og husk, at behandling af vorter kræver tålmodighed. 

 

Se alle vores produkter til fodvorter her ≫

 

Webapoteket, juli 2019