Microlax RektalvæskeMicrolax rektalvæske er et håndkøbslægemiddel til anvendelse mod forstoppelse. Forstoppelse er ofte forbundet med smerter og oppustet og hård mave. Microlax er et lavement, der kan bruges i forbindelse med forstoppelse eller til at tømme tarmen før en operation, før en kikkertundersøgelse eller før en røntgenundersøgelse af tarmen.


Microlax rektalvæske indeholder natriumcitrat (dihydrat) + natriumlaurylsulfoacetat, som kun virker på afføringen i endetarmen, og derfor ikke optages i resten af kroppen.


Lavement fra Microlax findes i tre forskellige pakningsstørrelser med tuber á 5 ml, som er den anbefalede daglige dosis. Find Microlax til en god pris her på siden. Har du spørgsmål til anvendelsen af Microlax, kan vores farmakonomer og farmaceuter i kundeservice hjælpe dig.


Du kan læse mere om behandling af forstoppelse her og finde råd om forstoppelse som gravid her.

Produkter i kategorien

Microlax® (Natriumcitrat og natriumlaurylsulfoacetat)
Rektalvæske, opløsning, enkeltdosisbeholder. 90 mg/ml Natriumcitrat og 9 mg/ml natriumlaurylsulfoacetat. Anvendelse: Mod forstoppelse. Dosering: Indholdet af 1 tube tømmes i endetarmen ca. 15 minutter før effekt ønskes. Forsigtighedsregler: Bør ikke anvendes til patienter med kendt allergi overfor indholdsstofferne, som lider af blødende eller smertende hæmorroider, betændelse i tarmen eller ved akutte mave-tarm problemer. Årsagen til forstoppelsen bør undersøges, hvis der dagligt er behov for afføringsmiddel. Behandlingen bør ophøre ved blødning fra endetarmen eller længerevarende manglende tarmbevægelse. Bør ikke anvendes til børn under 2 uden samråd med læge. Bør anvendes med forsigtighed til børn under 3 år. Kan anvendes af gravide og ammende. Bivirkninger: Der kan ved brug i sjældne tilfælde forekomme en let rektal svien. Enkelte tilfælde af overfølsomhed er rapporteret. Pakninger: 4 stk., 12 stk., 50 stk. Der henvises til dagsaktuel pris på www.medicinpriser.dk. Læs indlægssedlen for yderlige oplysninger på www.indlaegsseddel.dk McNeil Denmark ApS, tlf. 70 20 52 12. Medicinske produktspørgsmål kan rettes til vores medicinske informationsafdeling: med-info-dk@its.jnj.com. December 2013.