Bodylotion og creme

Bodylotion og creme

På Webapoteket finder du nøje udvalgt hudpleje til kroppen. Vi har taget faglig stilling til de produkter, du finder hos os, og du kan forvente en god effekt af produktet, når du køber det hos os.

Du finder både bodylotion og creme til den uproblematiske hud, som har behov for almindelig fugtpleje, men her på apoteket finder du også et stort udvalg af dermatologisk hudpleje.


Dermatologisk hudpleje til kroppen


Dermatologisk hudpleje er hudpleje, som er udviklet i samarbejde med hudlæger med henblik på at behandle forskellige problematikker i huden. Det kan for eksempel være sensitiv hud, meget tør hud, kløende hud eller atopisk hud med tendens til eksem.


Hvorfor bruge fugtighedscreme på kroppen?


Helt grundlæggende virker en creme fugtbevarende. Fugtpleje støtter hudens barriere, så fugtigheden/vandet i hudens hornlag bevares.

Når vandindholdet i hornlaget bliver for lavt, oplever vi at få tør hud med eventuel afskalning, revner, kløe og andre gener. Mange oplever især at få tør hud om vinteren på grund af kulde og lav luftfugtighed. Dog kan solen om sommeren også virke udtørrende på huden.

Undgå tør hud ved at smøre kroppen ind dagligt - gerne lige efter et bad, hvor huden allerede er fugtet.

Udover den grundlæggende fugtgivende funktion findes der mange forskellige produkter med forskellig konsistens, plejende ingredienser og særlige egenskaber. For eksempel virker nogle cremer kløedæmpende, imens andre indeholder anti age pleje.


Kend forskellen på de forskellige cremetyper


Ordet "creme" anvendes ofte som en overordnet betegnelse for al fugtpleje, men der er faktisk forskel på typer af cremer, som for eksempel en bodylotion og en bodycreme. Forskellen ligger i konsistens, indhold og egenskab.

Det kan være godt at kende forskellen, når du skal finde den bedste pleje, der matcher din huds behov. Bliv klogere i oversigten herunder.


Milk:

En milk er, som ordet antyder, mælkelignende i konsistensen. Det er den tyndeste og letteste type fugtighedscreme. En bodymilk er let at fordele og trænger hurtigt ind i huden.

  • Flydende i konsistensen, let af fordele, trænger hurtigt ind.


Lotion:

En lotion har ofte et fedtindhold på omkring 15 %. En lotion har samtidig et rimelig højt indhold af vand, hvilket gør konsistensen let. Den lette konsistens er samtidig årsagen til, at en bodylotion ofte er udstyret med en pumpe - det gør den nemlig nemmere at dosere. En bodylotion er god til dig med normal til tør hud, og den er velegnet til daglig brug.

  • Fedtindhold på omkring 15 %. Velegnet til daglig pleje af normal til tør hud.


Creme:

Har du tør til meget tør hud, bør du i stedet gå efter en bodycreme. Cremen har et højere fedtindhold og en tykkere konsistens, som skaber en barriere på huden og holder på fugten.

Fedtindholdet i en bodycreme ligger ofte på 20-40 % og kan anvendes til daglig pleje af hele kroppen, hvoraf de såkaldte fedtcremer har et indhold på op til 70 % og er mere velegnede til anvendelse efter behov.

  • Fedtindhold på 20-40 %. Velegnet til daglig pleje af tør til meget tør hud.

  • Fedtcreme med fedtindhold på cirka 70 %. Velegnet til anvendelse efter behov på meget tør og problematisk hud.


Balm:

En balm er den tykkeste type fugtighedscreme. Den har en meget høj fedtprocent, og flere ligger på 100 %. Nogle balms minder dog mere om en bodycreme i konsistensen og indeholder også vand. Det kan variere fra mærke til mærke, hvordan en balm defineres.

En balm fungerer ofte som en reparationscreme til særligt tørre og udsatte områder, hvor huden er skadet. Du kan derfor påføre en balm lokalt på det plagede spot, hvilket for eksempel kan være albuer, læber, hænder eller fødder.

  • Ofte fedtindhold på 100 % og uden vand. Velegnet til lokal påføring på tør og skadet hud.


Ingredienser i creme til kroppen


Carbamid:

Carbamid virker fugtbevarende og blødgørende på huden. Carbamid er et stof, som vi selv danner i kroppen. Det er en kvælstofforbindelse, som dannes i leveren og udskilles via nyrerne. Carbamid styrker blandt andet hudens barrierefunktion, hvilket begrænser fordampningen og dermed forhindrer udtørring af huden.

Når carbamid tilsættes i hudpleje, styrkes evnen til at binde fugt i de yderste hudlag. Carbamidcreme kan med fordel anvendes af både børn og voksne, men har du meget sart hud, kan det være, at din hud reagerer på stoffet.


Lipid:

I vores sortiment finder du cremer, som hedder noget med lipid. Men hvad betyder det egentlig? Lipider er en gruppe af organiske stoffer (bl.a. fedtstoffer og voks), som ikke opløses i vand.

I hudpleje hjælper lipider med at opretholde hudens barriere, de beskytter mod skader, holder snavs ude og hjælper hudens naturlige reparationsproces.

Lipidcreme er ofte dermatologisk hudpleje til tør og problematisk hud.


Vælg den rette creme til dig


Når du skal finde den rette bodylotion eller creme for dig, bør du overveje to ting: Hvilken hudtype har du, og hvilke egenskaber ønsker du af din fugtpleje.

Det er ikke sikkert, at du bør anvende den samme creme hele året. Mange oplever at en bodylotion er tilstrækkelig i vinterhalvåret, hvorimod huden har behov for en federe creme i vinterhalvåret.


Hudtype

  • Tør eller meget tør hud

  • Kløe og irritation

  • Tendens til eksem

  • Sart og sensitiv hud


Cremetype

Overvej desuden om din creme skal have en skøn duft, eller om du foretrækker en variant uden parfume. Det kan også være, at det er vigtigt for dig, at produktet er certificeret med en bestemt mærkning, at det er en stor tube med pumpe til hele familien, eller at det er en lille rejsestørrelse, du kan have med i tasken.


Bodylotion og creme til gravide


Som gravid eller ammende bør du være ekstra opmærksom i dit valg af hudpleje. Vi anbefaler, at du vælger hudpleje uden parfume og går efter de certificerede varianter. Vælg for eksempel Svanemærket og AllergyCertified produkter.

Se vores guide til hudpleje til gravide her >>


Hudpleje særligt udviklet til baby og børn finder du her >>