Drypper mænd også?

1 ud af 4 mænd over 40 drypper eller oplever mindre eller større urinlækager mellem toiletbesøg. Trods omfanget er vandladningsproblemer stadig forbundet med et stort tabu, især for mænd.

 

Mange mænd går i årevis og dækker over deres vandladningsproblemer, og flere ender med at undgå sociale sammenkomster og ferier eller at begrænse deres sexliv. Det går udover livskvaliteten og selvværdet, men heldigvis er der hjælp at hente.

 

Mænd og inkontinens

Problemer med at holde på vandet begynder typisk i det små, når mændene passerer de 40. Et par dryp i underbukserne efter besøg på toilettet er irriterende, og kan skabe bekymring om lugt og pletter på bukserne, men det er typisk først, når lækagerne bliver større, at det begynder at gå udover livskvaliteten.

Almindelige årsager til ufrivillig vandladning er:

  • Medicin, f.eks. kan diuretika øge risikoen for ufrivillig vandladning.
  • Urinvejsinfektioner.
  • Midlertidigt svækkede muskler på grund af prostataoperation.
  • Forandringer i prostatas størrelse, f.eks. kan en hævet prostata blokere urinen.
  • Overvægt lægger større tryk på mave- og bækkenmuskler, hvilket kan gøre det sværere at undgå ufrivillig vandladning.
  • Diabetes eller neurodegenerative sygdomme (f.eks. Alzheimers sygdom).

Hvis du som mand oplevet problemer med at holde på vandet, er det vigtigt, at du går til lægen og bliver udredt, så du kan få afklaret, hvad årsagen er, og hvad du har af muligheder for behandling. Der findes mange forskellige typer behandling fra træning til medicin eller operation, og din praktiserende læge kan undersøge og vejlede dig.
Forandringer i prostatas størrelse er en almindelig årsag til vandladningsproblemer for mænd, men årsagen til forstørrelsen kan være prostatakræft, og det er derfor vigtigt at blive undersøgt tidligt.

 

Beskyttelse designet til mænd

Mange mænd kan genoprette deres kontinens eller markant reducere deres vandladningsproblemer gennem den rette behandling. Det fjerner bare ikke bekymringen for pludselig at stå med våde bukser, mens dine vandladningsproblemer står på. Med den rette beskyttelse, specielt designet til den mandlige anatomi, kan du fortsætte en aktiv livsstil med sport og ferieaktiviteter uden bekymring for pletter eller lugt. TENA Men har et diskret og mandigt design, og produkterne er nemme og intuitive at håndtere – også selvom det er første gang, man bruger dem. De findes i 5 sugeevner og to farver, så du helt sikkert kan finde lige netop det produkt, der dækker dit behov.

 

Webapoteket, juli 2019