Apoteksprodukter til hjemmeberedskabet

Jævnfør myndighedernes udmelding er det vigtigt at have et velforberedt hjemmeberedskab, så man kan klare sig selv i tre døgn uden hjælp udefra. En del af dette beredskab inkluderer essentielle apoteksprodukter.

Her på siden finder du et udvalg af relevante produkter til et godt hjemmeberedskab.

 

Førstehjælpskasse
Det anbefales at have en grundlæggende førstehjælpskasse. Den bør indeholde plaster, forbindinger (kompresser, elastikbind og gazebind m.v.) samt produkter til desinfektion og rens af sår.

Hygiejneartikler
Hav lidt ekstra lagerbeholdning af håndsprit, tandplejeprodukter, hygiejnebind og tamponer. Vådservietter kan også være nyttige, hvis vandforsyningen bliver afbrudt. På Webapoteket har vi vaskeservietter, som du kan vaske dig med over hele kroppen uden brug af vand og sæbe.

Medicin
Sørg for at have en tilstrækkelig mængde af dine nødvendige receptpligtige lægemidler. Ved behov kan du nemt og sikkert købe receptmedicin herHav også lidt ekstra af håndkøbslægemidler mod almindelige gener som allergi, maveproblemer og forkølelse samt smertestillende medicin som paracetamol og ibuprofen.

Jodtabletter
I tilfælde af nukleare ulykker er det vigtigste at opholde sig indendørs. Jodtabletter bør være tilgængelige for personer under 40 år samt gravide og ammende. Jodtabletter har en lang holdbarhed (8-10 år), og én pakke rækker til en husstand med fem personer i målgruppen – typisk en børnefamilie.

Læs mere på Sundhedsstyrelsens hjemmeside. Husk at følge myndighedernes anbefalinger under en nuklear ulykke.

Særlige behov
Har du små børn, ældre, syge eller kæledyr i husstanden, er det en god idé også at have ekstra til deres særlige behov. Det kan f.eks. være modermælkserstatning og bleer.

 

Du kan se Beredskabsstyrelsens anbefalinger og downloade deres tjekliste her >>

 

Find hvad du mangler til dit hjemmeberedskab nedenfor:

 

Smertestillende 

Desinfektion  

Hygiejneartikler 

Førstehjælp