Vælg plaster uden sølv til sårpleje

Har du plaster liggende, der indeholder sølv, så skift det ud til plaster uden sølv. Ny viden peger nemlig på, at produkter indeholdende sølvioner kan bidrage til antibiotikaresistens.

 

Sølvioner kan dræbe bakterier. Derfor har produkter, der indeholder ionerne, de seneste år vundet stort indpas for at undgå lugt og bakterier. Du kan i dag finde sølvioner i blandt andet køleskabe, vaskemaskiner, sportstøj, nogle sårplastre og meget mere.

 

Sølvioner og antibiotikaresistens

Sølvioner er bakteriedræbende, og samtidig er de meget giftige for organismer, der lever i vand. Udsætter man hyppigt bakterier for sølvioner, risikerer man dog, at det i sidste ende får modsat virkning. Bakterierne kan blive resistente over for sølvet. Brugen af ionerne er altså både dårligt for miljøet og for risikoen for udvikling af resistens hos bakterier.

Den nye viden peger også på, at sølvioner kan føre til øget antibiotikaresistens, og det skal helst undgås. Brugen af sølvioner bør derfor mindskes og begrænses til de steder, hvor det er absolut nødvendigt fx. special sårpleje på sygehuse. I praksis betyder det, at man ikke længere i Danmark kan anbefale at anvende plastre med sølv i til almindelig sårbehandling.

Det er sølvioner, ikke metallisk sølv, som virker bakteriedræbende. Det kan derfor være rart at vide, at det ikke er farligt at spise med sølvbestik eller bære sølvsmykker.

 

Køb sølvfrit plaster til familien

På baggrund af den nye viden om risikoen for resistens har vi på Webapoteket valgt at fjerne alle almindelige plastre med sølv fra vores sortiment. Skal du bruge hæfteplaster til familien, kan du derfor trygt vælge de sårplastre, vi har i vores sortiment. Se alle vores sårplastre her.

 

Kontakt os, hvis du har spørgsmål til sårpleje

Har du spørgsmål til valg af plaster eller til varedeklarationen på vores sårplejeprodukter, er du velkommen til at kontakte vores apoteksuddannede personale på mail kundeservice@webapoteket.dk, telefon eller chat.

 

Webapoteket, juli 2019

gode hæfteplastre uden sølv