Dårlig ånde

Midler mod dårlig ånde

Dårlig ånde er en ildelugtende lugt fra munden. Lugten kan være generende for en selv og for omgivelserne og kan desuden give en ubehagelig smag i munden.

Sukkerfrit tyggegummi kan afhjælpe den dårlige smag og desuden medvirke til at øge produktionen af spyt. Hvis du f.eks. ved sult danner mindre spyt, vil det medføre en øget bakterievækst i munden, som kan medvirke til dårlig ånde. Sult kan desuden give dårlig ånde fra maven.

At have dårlig ånde er ganske almindelgt. I mange tilfælde er årsagen betændelse i tandkødet eller omkring visdomstænder, som er ved at bryde frem. I så fald kan det ofte behandles ved at sørge for en grundig mundhygiejne med tandbørstning og tandtråd. Tandproteser, som ikke er ordentlig rengjorte, kan også give dårlig ånde. Find rens og børster til proteser her.

Her på siden finder du blandt andet mundskyl og sugetabletter, som er udviklet til at modvirke dårlig ånde.

Vær opmærksom på at dårlig ånde kan skyldes mundtørhed, tandproblemer, sygdom i mund/svælg eller være et symptom på sygdom, som f.eks. diabetes. Derfor bør du søge læge, hvis du oplever større tørst og hyppigere vandladninger end normalt.