Unikalk

UniKalk

UniKalk er en bred serie af kalktilskud til forskellige livsfaser. Produkterne er udviklet i Danmark og bliver produceret i Ishøj på Nordeuropas største kosttilskudsfabrik. Langt de fleste Unikalk-varianter indeholder en kombination af kalk og variende indhold af D-vitamin. Derudover tilbyder Unikalk varianter til specifikke behov, så der findes helt sikkert også én, der passer til dig.Børn

Unikalk Kids tyggetabletter med jordbær/hindbærsmag til børn fra 3 år.


Voksne med varierende D-vitamin-behov (fra 11 år)

Unikalk Plus med 400 mg kalk og 5 µg D-vitamin.
Unikalk Silver med 400 mg kalk og 10 µg D-vitamin.
Unikalk Forte med 400 mg kalk og 19 µg D-vitamin.
Unikalk 38 µg D-vitamin med 400 mg kalk og 38 µg D-vitamin.


Specifikke behov

Unikalk Cal.Mag.Citrat med kalk og magnesium på citratform og D-vitamin (fra 11 år).
Unikalk Extra med magnesium, kalk, D-vitamin (fra 11 år).
Unikalk K2 med kalk, K2 vitamin, D-vitamin.
Unikalk Overgangsalder med bl.a. rødkløver, kalk, D-vitamin.


Kalk

Kalk er nødvendigt for at bevare normale knogler. Kalk er også nødvendigt for at vedligeholde normale tænder. Vi har brug for kalk i alle livsfaser.

  • For børn i voksealderen er det vigtigt med kalk, da børn og unges knogler vokser meget.

  • Kvinder i og efter overgangsalderen skal være opmærksomme på indtaget af kalk, da knogletabet er størst lige efter overgangsalderen.

  • Gravide og ammende har brug for kalk til det voksende foster og spædbarn.

  • Ældre mennesker bør sikre sig, at de får deres daglige behov for kalk dækket, da det kan medvirke til at bremse afkalkningen af knoglerne.

Knoglemassen er på sit højeste, når vi er 25-30 år, og derefter mistes mere knoglemasse, end vi producerer. Hos kvinder er det årlige knogletab størst lige efter overgangsalderen. For begge køn ses et aldersbetinget knogletab på gennemsnitligt 0,5-1% om året efter 30-40 års alderen.Kalk og kost

Det er muligt at få dækket det daglige kalkbehov ved at spise en sund og varieret kost. De Nordiske Næringsstofanbefalinger (2023) beskriver, hvor meget kalk man dagligt bør indtage afhængig af alder.

4-10 år: 		800 mg 
11-17 år:		1150 mg
18-24 år: 		1000 mg
Over 25 år:		950 mg
Gravide/ammende:	950 mg

Hvis man ikke mener, at man får tilstrækkeligt med kalk fra kosten, så er der rig mulighed for at indtage kalk via kosttilskud.Kalk og D-vitamin

D-vitamin hjælper til en normal optagelse af kalk, Det er derfor vigtigt at have en god D-vitaminstatus i kroppen. Kroppen kan kun selv danne D-vitamin, hvis vi udsættes for tilstrækkeligt sollys. I vintermånederne er solen for svag til, at vi selv kan danne D-vitamin. Fødevarestyrelsen anbefaler derfor, at alle voksne og børn fra 4 år tager et tilskud af D-vitamin på 5-10 µg om dagen fra oktober til april.Kalkanbefalinger fra Fødevarestyrelsen

  • Gravide og ammende bør tage et tilskud af 500 mg kalk gennem hele graviditeten og amningsperioden, hvis de ikke drikker/spiser mælkeprodukter.

  • Personer over 70 år samt personer i plejebolig eller i hjemmepleje, uanset alder, bør tage tilskud af 800-1000 mg kalk og 20 µg D-vitamin.