C-vitamin

C-vitamin

Hos Webapoteket kan du finde et bredt udvalg af kosttilskud med C-vitamin, der kan supplere din kost. Når du køber kosttilskud hos os, får du tilskud af høj kvalitet.

C-vitamin er et af de bedst kendte vitaminer, og vi ved, at mangel på C-vitamin historisk har givet mange søfolk skørbug. De fik på deres lange rejser ikke friske grøntsager og frugter, som er gode kilder til C-vitamin. Mangel på C-vitamin kan give træthed og udmattelse, muskel og knoglesmerter, irritabilitet samt hævet og blødende tandkød.

C-vitamin kaldes også ascorbinsyre og bidrager blandt andet til normal dannelse af kollagen, som har betydning for normalt fungerende tandkød, tænder, brusk, knogler og hud. C-vitamin bidrager til at vedligeholde immunsystemets normale funktion under og efter intensiv træning, samt normalt energistofskifte. C-vitamin bidrager endvidere til nervesystemets normale funktion.Vi ved, at jern optages bedre, hvis det tages sammen med C-vitamin. C-vitamin er derfor utrolig vigtigt for at vores krop fungerer optimalt.

Gode kilder til C-vitamin i vores kost er bær, citrusfrugt, kartofler, peberfrugt og grønne bladgrøntsager. C-vitamin bruges også som konserveringsmiddel i fødevareproduktion for at undgå harskning.

C-vitamin fås som enkelt vitamin, men findes også i multivitaminprodukter. C-vitamin fås som tygge-, bruse eller som en almindelig tablet, der skal sluges. Hvis du tager C-vitamin i form af tyggetabletter, skal du være opmærksom på god mundhygiejne. C-vitamin er nemlig en syre, der kan give syreskader på tænderne ved et meget stort forbrug.