Jern

Jern

Jern er et vigtigt mineral, som har stor betydning for vores krop. Jern bidrager f.eks. til dannelse af røde blodlegemer, normal ilttransport i kroppen, et normalt immunforsvar og mindsker træthed og udmattelse.
Vi danner ikke selv jern, og derfor er det vigtigt at få jern igennem kosten. Fødevarer som indeholder et højere indhold af jern er f.eks. havregryn, kød, æg, grønne bønner, linser, æg og grønne grøntsager.

En del danskere har dog brug for et tilskud af jern for at få nok jern til daglig, og hos Webapoteket har vi en række forskellige kosttilskud, der kan tilføre dig ekstra jern.

For eksempel bør beganere og vegetarer være opmærksomme på at få jern nok. Desuden anbefaler Sundhedsstyrelsen jern til alle gravide kvinder fra graviditetsuge 10. Anbefalingen lyder på 40-50 mg dagligt. Du finder også jerntilskud særligt til gravide her.

Decideret jernmangel ses oftest hos kvinder i alderen 20-40 år samt hos teenage-piger. Din læge kan afklare, om du mangler jern og bør tage tilskud for det.

Vidste du at C-vitamin fremmer optagelsen af jern, og at fødevarer der indeholder kalk, som f.eks. mælk, nedsætter optagelsen af jern? Vi anbefaler derfor, at du tager dit jerntilskud ved sengetid eller imellem måltiderne. Tag tabletten med et glas vand eller f.eks. appelsinjuice, som kan være rig på C-vitamin.