Graviditetstest

Graviditetstest

Er jeg gravid? Det spørgsmål kan du nemt, sikkert og hurtigt få svar på med en graviditetstest. Her på siden finder du almindelige graviditetstests, digitale graviditetstests samt tidlig graviditetstest.

Vores sortiment af graviditetstest er nøje udvalgt, og vi har taget faglig stilling til alle produkterne. Når du køber din graviditetstest på apoteket, kan du derfor forvente en nem og sikker test med et resultat, der er let af aflæse.

Ønsker du at blive gravid, kan det være en hjælp at vide, hvornår du har ægløsning. Find ægløsningstest her. Leder du efter prævention, kan du finde prævention her og nødprævention her.


Hvordan virker en graviditetstest?


Vil du gerne have hurtigt svar på, om du er gravid, kan du vælge at tage en graviditetstest. Graviditetstesten er en selvtest til hjemmebrug, så du nemt kan teste dig selv i ro og mag derhjemme og få svar med det samme.

En graviditetstest virker ved at måle HCG-hormonet. Hvis du er gravid, producerer din krop hormonet HCG (Humant Chorion Gonadotropin), og det vil blandt andet kunne spores i din urin. En graviditetstest reagerer med HCG og kan på den måde påvise, om du er gravid.

Hormonet HCG kan både måles i urinen og i blodet, og det øges dag for dag i løbet af graviditetens første 10 uger. Det betyder dermed også, at jo længere tid der går, jo mere sikkert er testens resultat. Flere af vores graviditetstests kan dog give et resultat med over 99 % nøjagtighed, hvis testen anvendes korrekt. Dette gælder blandt andet Apotekets graviditetstest og Apotekets graviditetstest til tidlig test.


Hvornår kan man tage en graviditetstest?


Hvornår du kan tage en graviditetstest afhænger af hvilken type test, du anvender. Med en almindelig graviditetstest eller en digital graviditetstest kan du teste din urin for hormonet HCG, og få svar på om du er gravid, fra den første forventede menstruationsdag.

En tidlig graviditetstest kan anvendes allerede fra 5 dage før den første forventede menstruationsdag. Med en tidlig graviditetstest kan du altså få hurtigere svar på, om du er gravid, end med en almindelig graviditetstest eller en digital graviditetstest. Det skyldes, at en tidlig graviditetstest kan måle lavere mængder af hormonet HCG.
Vil du gerne have hurtigt svar, kan det således være en mulighed at tage en tidlig graviditetstest, fordi du ikke behøver at vente, til du forventer at få din menstruation.


Sådan anvender du en graviditetstest


Uanset om du vælger en normal graviditetstest eller en tidlig graviditetstest, skal testen anvendes på samme måde. Mange tests kan anvendes på alle tidspunkter af døgnet, men vi anbefaler, at du tager testen om morgenen. Det skyldes, at urinen om morgenen er mere koncentreret, og der er dermed større sandsynlighed for et sikkert svar.


Sådan anvender du en graviditetstest:

  • Tag beskyttelseshætten af graviditetstesten

  • Foretag testen ved at urinere direkte på den flade ende eller ved at dyppe testen i en urinprøve i 10-20 sek.

  • Put beskyttelseshætten på testen og vent i 2-5 minutter.

  • Aflæs resultatet på graviditetstesten. En positiv graviditetstest viser to tydelige linjer, mens en negativ graviditetstest viser én linje.


Hvis urinen er for tynd, eller du har taget graviditetstesten for tidligt, er der en risiko for, at testen giver et falsk negativt resultat. Det er derfor vigtigt, at du læser brugsanvisningen, inden du anvender graviditetstesten, for at sikre dig at du anvender testen korrekt. I brugsanvisningen kan du også se, hvordan et positivt eller negativt resultat ser ud.

Til gengæld kan en graviditetstest ikke vise falsk positiv. Er den positiv, har du HCG-hormon i kroppen, og du er pr. definition gravid.


Køb graviditetstest online på Webapoteket


På Webapoteket har vi et bredt udvalg af graviditetstest. Her finder du blandt andet normal graviditetstest, digital graviditetstest og tidlig graviditetstest. Hvilken graviditetstest du skal vælge afhænger af dine præferencer, da de alle er af høj kvalitet og nøje udvalgte af vores faglige personale.
Flere af vores graviditetstest har en sikkerhed på over 99 %, hvis testen anvendes efter anvisningerne, og du kan derfor være sikker på at få et pålideligt resultat.


I vores sortiment finder du blandt andet følgende graviditetstest:

  • Clearblue graviditetstest: Digital graviditetstest der giver dig svar på, om du er gravid, samt hvor langt du cirka er henne i graviditeten. Resultatet vises inden for 3 minutter og har en sikkerhed på over 99 %.

  • Apotekets graviditetstest: Apotekets graviditetstest er en selvtest, der giver dig svar efter 1 minut. Graviditetstesten giver et 99 % sikkert resultat, og viser desuden om testen er anvendt korrekt.

  • RFSU Tidlig Graviditetstest: RFSU tidlig graviditetstest er vores mest følsomme test, der kan måle, om du er gravid allerede 6 dage inden forventet menstruationsdag. Den er velegnet til dig, der ønsker at få besked om du er gravid, så hurtigt som muligt.


Har du spørgsmål til vores graviditetstest, er du velkommen til at kontakte vores apotekspersonale. Vi sidder altid klar til at give dig råd og vejledning.