Driller hørelsen?

Der er god grund til at have fokus på ørerne. De skal stå model til lidt af hvert, når vi udsætter dem for vand, skiftende temperaturer og høretelefoner.

 

Ørevoks dannes fra små kirtler i øregangshuden, og øret har sin egen rengøringsmekanisme. Voksen skal holde øret rent og sørge for, at støv, snavs og fremmedlegemer ikke kommer ind i øregangen.

Øret bliver påvirket af af mange ting i vores hverdag, der kan medføre både kløe, irritation og nedsat hørelse som følge af ørevokspropper.

Bl.a. kan brugen af ørepropper og høretelefoner øge fugt og varme i øret, og dermed skabe et miljø som er guf for bakterier og svampe. Vær også opmærksom på at disse kan trykke voks ind i øret så der dannes en prop.

 

Pas på ørerne

Man kan selv gøre noget for at beskytte ørerne. Hvis du f.eks. svømmer meget, kan du med fordel bruge vandskyende vat, særlige ørepropper beregnet til badning eller en badehætte, der beskytter ørerne under svømmeturen.

Propper af ørevoks og fastsiddende ørevoks kan give anledning til gener som hørenedsættelse, ringen for øret, klapfornemmelse, svimmelhed og kløe i øregangen.

Ørevokspropper kan skyldes ørets form, brug af høreapparater, hovedtelefoner og headsets i ørerne, øget hårvækst, eksem i øregangen eller overdreven brug af vatpinde, som bare skubber ørevoksen længere ind i øret.

 

Plejeprodukt og problemløser

Ørevoks har en beskyttende funktion. Den smører huden i øregangen og opsamler snavs og fragter det ud af øret. Og normalt er øret selvrensende. Nogle har næsten ingen ørevoks, mens andre har meget. Ørevoksens udseende og konsistens kan variere fra gul, lysebrun til mørkebrun eller næsten sort og kan være blødt, klæbrigt til hårdt og tørt og mængden af ørevoks kan ændre sig gennem hele livet.

Hvis man vasker sig i øregangsåbningen, svømmer eller bader ofte, kan øregangen blive tør og det kan medføre kløe og irritation. For at undgå dette kan du bruge Remo-wax Olie, der er en plejende oliespray, der fremmer ørets naturlige rengøringsmekanisme, genopretter den naturlige fugtbalance og mindsker kløe i øregangen forårsaget af tør hud. Den virker også forebyggende på ørevokspropper.

Oplever du en fastsiddende ørevoksprop kan du med fordel anvende et ørevoksopløsende produkt. Remo-wax ørevoksopløsende spray eller dråber blødgør og løsner ørevokspropper, så de nemmere skylles ud. Du kan gøre dette hjemme med den medfølgende øresprøjte eller som forberedelse inden en øreskylning hos din læge eller ørelæge.

 

Gode råd

  • Brug ikke vatpinde eller lignende i øret
  • Tør evt. synligt ørevoks væk med papir
  • Undlad at pille i ørene
  • Forebyg ophobning af ørevoks og kløe i øregangen forårsaget af tør hud ved at bruge en plejende olie
  • Få renset ørerne jævnligt, hvis du bruger høreapparat eller oplever gentagne ørevokspropper
  • Anvend ørevoksopløsende produkt dagen inden øreskylning hos lægen

 

Find Remo-wax her ≫

 

Kilder: www.netdoktor.dk, www.sundhed.dk og www.dagenssundhed.dk

 

Webapoteket, april 2023