Flergangs-recepter

Hvis du lider af en kronisk sygdom eller skal have den samme receptpligtige medicin gennem længere tid, vil lægen oftest udskrive én recept, som kan bruges til flere udleveringer. Der vil altid stå på recepten hvor mange gange, du kan bruge den, og om der er øvrige begrænsninger på udleveringen – f.eks. om der skal gå et bestemt antal dage mellem hver medicinudlevering.

Apoteket skal følge anvisningerne på recepten, så hvis du ønsker at afhente al din medicin på én gang eller bare har brug for en ekstra pakke, skal du først kontakte din læge.

Hvis du har recepter med mere end én udlevering, er det en god ide at holde løbende øje med, hvor mange gange du har tilbage, og i god tid kontakte lægen for en ny recept. Med elektroniske recepter er det nemt at holde styr på hvornår det er tid til at få dem fornyet.

På receptoversigen på Webapoteket kan du se, hvor mange udleveringer der er på din recept, samt hvor mange gange du har fået udleveret det lægemiddel, som står på recepten. For at se oversigten skal du have en brugerprofil på Webpapoteket.

 

Overblik over recepter og hvor mange udleveringer der er tilbage

Fordi Webapoteket / Gazelle Online apotek fungerer på samme måde som et ganske almindeligt fysisk apotek, kan du logge ind i vores receptmodul og se alle dine åbne recepter. Hvis ikke du kan finde den recept, du vil benytte, skal du kontakte din læge og sikre dig, at han har lagt den online.

Du kan desuden se alle dine nuværende og tidligere elektroniske recepter, ved at logge ind på din medicinprofil på www.sundhed.dk.