Pikasol

Pikasol

Pikasol® er din omega-3-ekspert med produkter skræddersyet dig, som har fokus på noget ekstra. Det er omega-3-tilskuddet til dig, der ikke vil gå på kompromis. Det er nemlig omega-3 af højeste kvalitet, uanset hvilken variant du vælger.


Din nørdede og kloge ven


Når du vælger Pikasol®, kan du være sikker på at få den rette sammensætning af omega-3. Pikasol® har nemlig en god portion livserfaring, og den deler de glædeligt ud af. Pikasol® har mere en 30 års erfaring i fiskeolie og omega-3-tilskud, og med deres nørdede tilgang til produkterne og systematiske og tekniske tilgang til udviklingen og produktionen, er du sikret høj kvalitet af de essentielle omega-3-fedtsyrer.


De essentielle omega-3-fedtsyrer


Omega-3 er en samlet betegnelse for en gruppe forskellige fedtsyrer, Nogle af mest kendte omega-3-typer er DHA og EPA. Omega-3-fedtsyrerne DHA og EPA er lange, fleksible, umættede fedtsyrer, der indgår bl.a. i cellemembranerne omkring kroppens celler. Du får DHA og EPA, når du spiser fede fisk som sild og makrel.

Fødevarestyrelsen anbefaler, at du spiser 350 g fisk om ugen, heraf 200 g fede fisk. Fede fisk kan være sild, makrel, laks og ørred, og du bør skifte mellem fiskearter. Men for nogle er 350 g fisk om ugen meget. Det svarer til, at du skal spise fisk til aftensmad to gange om ugen, og flere gange om ugen skal du vælge fiskepålæg til frokost. Og selvom et kosttilskud ikke bør erstatte en sund og varieret kost, kan det være en god hjælp i perioder hvor du kan have svært ved at spise den anbefalede mængde fisk.

Og det starter allerede, når du ligger i din mors mave. En gravid kvindes indtagelse af omega-3-fedtsyren DHA bidrager nemlig til normal udvikling af øjne og hjerne hos fosteret og hos spædbørn, der ammes. Den gavnlige effekt opnås ved et dagligt indtag på 200 mg DHA, ud over det anbefalede daglige indtag af omega-3 fedtsyrer for voksne, dvs. 250 mg DHA og EPA.

Når du bliver større fortsætter dit behov for fedtsyrerne DHA og EPA. DHA bidrager nemlig til at vedligeholde en normal hjernefunktion og opretholde en normale synsfunktion (den gavnlige effekt opnås ved et dagligt indtag på 250 mg DHA), mens DHA og EPA bidrager til en normal hjertefunktion (den gavnlige effekt opnås ved et dagligt indtag på 250 mg EPA og DHA).