Neglesvamp

Neglesvamp

På Webapoteket har vi samlet de bedste midler til behandling af neglesvamp. Du kan læse mere om virkning og anvendelse af de forskellige præparater under hvert produkt, og så er du altid velkommen til at kontakte vores apotekspersonale for råd og vejledning.

Gullige, misfarvede og fortykkede negle kan skyldes neglesvamp. Oftest ses neglesvamp på tæerne, men i sjældnere tilfælde kan det også forekomme på fingerneglene.

Neglesvamp er kun meget lidt smitsomt, og giver i de fleste tilfælde blot kosmetiske gener. Disse kan dog være generende nok i sig selv, og derfor kan det være en hjælp at benytte en neglesvamp behandling.


Hvad er neglesvamp?


Neglesvamp er en svampeinfektion, som rammer neglene. Neglesvamp ses oftest på tåneglene, men kan i sjældne tilfælde også forekomme på fingerneglene. Det er en almindelig lidelse, som hovedsageligt giver kosmetiske gener, og derfor sjældent er alvorligt.

Symptomerne på neglesvamp er gullig misfarvning på neglen, som starter i kanten af neglen for derefter at brede sig til resten af neglen. Derudover kan neglen blive ujævn og fortykket, neglen kan revne, og det øverste lag kan løsne sig og falde af. Hvis huden ved siden af neglen også bliver ramt, kan det medføre kløe, svie og udslæt på området.


Symptomer på neglesvamp:


  • Gullig misfarvning på neglen

  • Ujævn og fortykket negl

  • Neglen revner og det øverste lad løsner sig


Neglesvamp smitter ikke væsentligt meget, men har man fået neglesvamp på én negl, kan man risikere, at det spreder sig til de øvrige negle, hvis infektionen ikke bliver behandlet.

Misfarvede og fortykkede negle kan være tegn på neglesvamp, men det kan også være tegn på andre lidelser. Er du i tvivl om, hvorvidt du har neglesvamp, kan det derfor være en god idé at kontakte lægen.


Hvorfor får man neglesvamp?


Neglesvamp skyldes i de fleste tilfælde en infektion med dermatofytter (skimmelsvampe), men kan også skyldes en infektion med gærsvampen Candida. Svampe trives, hvor der er varmt og fugtigt, og derfor er det ofte tåneglene, der rammes af neglesvamp fremfor fingerneglene, da fødderne ofte er pakket ind i strømper og sko.

Hvis der er gode vækstbetingelser, kan svampene således angribe og give en svampeinfektion, som ødelægger neglen. Er man ramt af fodsvamp, kan man også risikere, at svampen breder sig til tæer og negle, og giver neglesvamp. Det skyldes, at fodsvamp er meget smitsomt, og dermed kan udvikle sig til neglesvamp.


Find midler til behandling af neglesvamp


En svampeinfektion i neglene forsvinder ikke af sig selv. Derfor er det nødvendigt med behandling, hvis du er ramt af neglesvamp. Det er desuden en god idé at behandle neglesvamp hurtigst muligt, hvis du vil mindske risikoen for, at svampeinfektionen breder sig til de øvrige negle.

Ubehandlet neglesvamp kan være sværere at komme til livs, hvilket kan betyde, at det vil tage længere tid at behandle neglesvampen, hvis man har gået længe med den. Generelt er det dog vigtigt at have tålmodighed, når du skal behandle neglesvamp, da der kan gå flere måneder, før svampeinfektionen forsvinder, og den friske negl er vokset ud.

Der findes flere forskellige måder at behandle neglesvamp på. Du kan blandt andet bruge medicinsk neglesvamp neglelak, neglevæske, pen og plaster til behandling af neglesvamp. Herunder har vi beskrevet nogle af de typer af midler, du kan bruge til neglesvamp behandling:

  • Finail Neglelak er et lægemiddel med det aktive lægemiddelstof Amorolfin. Den medicinske neglesvamp neglelak har en svampedræbende virkning. Neglelakken skal påføres den angrebne negl 1-2 gange om ugen. For tånegle varer behandlingen 9-12 måneder, og for fingernegle varer behandlingen 6 måneder.

  • Scholl neglesvamp behandling indeholder en neglevæske og 5 engangsneglefile. Neglevæsken indeholder ikke et aktivt lægemiddelstof, men kan bruges til effektiv behandling af neglesvamp. Den angrebne negl skal files, hvorefter neglevæsken påføres. Behandlingen foretages dagligt i 4 uger.

  • Nilocin Neglesvamp Pen er en pen til behandling af neglesvamp. Væsken i pennen fordeles på den angrebne negl to gange dagligt i 3-4 uger og én gang dagligt efter de 3-4 uger.

  • Fungex Plaster er medicinsk udstyr til behandling af neglesvamp. Plasteret placeres på den angrebne negl efter rensning én gang dagligt. Lad plasteret sidde i 8 timer eller natten over.


Brug for hjælp?


Du kan læse mere om, hvordan de forskellige midler skal anvendes under det enkelte produkt. Har du spørgsmål eller behov for rådgivning i forhold til neglesvamp behandling, kan du altid kontakte vores apotekspersonale.