Hjælp min hovedbund klør!

Kløe i hovedbunden er et helt almindeligt problem, og rigtig mange har stiftet bekendtskab med denne særdeles generende lidelse. Faktisk har hele 18 % af befolkningen problemer med irriteret hovedbund/skæl, ifølge en analyse foretaget af A&B Analyse.

Ved et opslag på internettet, fremkommer der ufattelig mange råd til, hvordan du slipper af med den irriterede og kløende hovedbund. Det er lige fra kamillete, tjæreshampoo, eddikekure til lægemidler som eksempelvis Nizoral.
Hvis du har haft problemer med Irritation og kløen i hovedbunden igennem meget lang tid og har prøvet forskellige produkter og kure til afhjælpning, kan det anbefales at du får en tid hos lægen, som kan afklare om du eventuelt skulle lide af skæleksem eller psoriasis.

Vær derfor opmærksom på om du har følgende symptomer:

  • du har kraftig skældannelse og det er ikke lykkedes dig selv at komme af med problemet
  • du har rødme og eksem i hårbunden samt stærk kløe
  • du har fedtede fastsiddende belægninger i hovedbunden og skællende pletter på knæ og albuer

En irriterende, tør og kløende hovedbund kan også komme fra en ekstern kilde:

  • kulde, da flere oplever problemet om vinteren, når luften er tør
  • et indeklima der virker udtørrende på huden
  • føntørring
  • diverse hår- og styling produkter

Stress er også en hyppig årsag til irriteret hovedbund. I forbindelse med tør hovedbund, ses skæl der enten drysser ned på skulderen eller sidder fast i hovedbunden.

Hvad er skæl?

Der findes 2 typer skæl:

  1. små hvide tørre hudflager, eller
  2. fedtede grågule belægninger i hovedbunden


Begge typer skæl stammer fra afstødte hudceller i hovedbunden og begge typer kan give kløe. Skæl skyldes blandt andet en svamp, der hedder pityrosporum ovale. Svampen kan være svær at komme af med.

Hvad kan du selv gøre hvis du døjer med kløe og irritation i hovedbunden?

1. "STOP Ulykken" og prøv at lade være med at klø dig i hovedbunden. Det er selvfølgelig lettere sagt end gjort når hovedbunden er tør og irriteret. Men udover problemet med tørhed, er der også risiko for, at der opstår inflammation i hovedbunden.

2. Anvend Scalp Cure Treatment Mask fra Australian Bodycare, der kan modvirke skæl, kløe og irritation. Scalp Cure Treatment Mask er antiseptisk og modvirker hovedbundsproblemer.

3. anvend en mild shampoo der også plejer hovedbunden og forebygger problemerne – Australian Bodycare Hair Clean Shampoo

4. husk altid at skylle håret grundigt efter vask

Derfor virker Scalp Cure Treatment Mask fra Australian Bodycare!

Det er en antiseptisk hovedbundskur der er udviklet til irriteret hovedbund. Den trænger ind i hovedbunden og hårsække, hvor den renser og reducerer vækst af bakterier og svampe, som netop forårsager skæl og den kløende hovedbund. Produktet tilfører fugt, behandler, beroliger og lindrer.

Webapoteket, april 2016