Brug tandtråd

Vi ved alle, at vi skal børste tænder, men mange ved ikke, at tandtråd også er en vigtig faktor, når det handler om en sund mund og stærke tænder.

 

Rensning med tandtråd udgør 50 % af en god mundhygiejne, som giver friske tænder og god ånde. Med tandtråd kan man fjerne madrester og urenheder, der ender mellem tænderne, som tandbørsten ikke kan komme til, og på den måde forebygge forskellige tandsygdomme som karies og paradentose.

 

Hvorfor skal man bruge tandtråd?

Vores spyt indeholder bakterier, som kan sætte sig fast på tænderne. De danner sammenhængende belægninger, som kaldes plak – og sammen med sukker danner de en stærk syre, som ætser tænderne og skaber små huller. Plak er den største årsag til forskellige tandsygdomme som fx karies og paradentose.

Med tandtråd fjerner du plak og madrester, som sidder fast mellem tænderne. Tandtråden stimulerer også tandkødet og tilfører ilt til tandlommerne, som modvirker bakterier og irritation. Når man lader tandtråden glide hen over tandoverfladen, er det også med at modvirke dannelsen af tandsten.

 

Første gang du bruger tandtråd

Når man starter med at bruge tandtråd første gang, kan tandkødet godt begynde at bløde, men det er ikke farligt. Det skyldes ofte, at tandkødet er irriteret, og at helingsprocessen nu er i gang. Allerede efter en uge kan man mærke stor forskel, og tandkødet er allerede blevet sundere.

 

Plackers tandtrådsbøjler

Mange synes, at det er besværligt at bruge tandtråd og springer det derfor over. Den vigtigste egenskab ved en tandtråd er derfor, at den er let at bruge. Plackers tandtrådsbøjler er både lette at bruge og meget effektive. Produkterne har et godt greb og en tandtråd, der ikke flosser eller knækker, og der er mange forskellige modeller til forskellige behov. Bøjlerne forhindrer også, at glat tandtråd glider mellem fingrene, når du forsøger at rense mellemrummene mellem tænderne.

 

Webapoteket, november 2021