Hvilken medicin mod hovedpine findes i håndkøb?

Næsten alle oplever på et tidspunkt at have hovedpine – nogle faktisk hver dag. Årsagerne kan være mange; influenza, forkølelse, spændinger, dårligt syn. Tandproblemer, sult, væskemangel eller hvis man har taget for meget medicin mod hovedpine kan også ligge til grund for hovedpine.

 

Produkterne Panodil, Pinex eller Pamol, som alle indeholder lægemiddelstoffet Paracetamol, bør være det første valg, når du ønsker at lindre en hovedpine med medicin. Disse produkter kan om nødvendigt også anvendes af gravide og ammende.

Treo og Kodimagnyl kan være andet valg, men skal bruges ved forsigtighed og ikke fast, da der er risiko for medicin-overforbrugs-hovedpine (se nedenfor). Vær opmærksom på, at indholdet af acetylsalisylsyre er hårdt for maven og kan være skyld i øget mængde mavesyre. Disse produkter bør ikke anvendes af gravide og kun til ammende efter aftale med en læge.

Treo og Kodimagnyl anbefales med forsigtighed til ældre pga. risiko for blødning i mave-tarmsystemet. I sammenhæng med dosering af lægemidler, defineres ældre sædvanligvis som personer over 65 år.

 

Hovedpinepiller kan give hovedpine

Det er vigtigt at være opmærksom på, at man ved mere end tre måneders forbrug af smertestillende hovedpinepiller, kan udvikle hovedpine pga. overforbrug.

Det kan forekomme ved et forbrug af:

  • Panodil, Pamol, Pinex samt Ipren og Ibuprofen: Ved brug i mere end 14 dage på en måned
  • Treo: Ved brug i mere end 9 dage på en måned

 

Sådan har du mulighed for at lindre en hovedpine uden brug af medicin

  • Kost – spis regelmæssige måltider
  • Væske – husk at drikke vand i løbet af dagen, så du opretholder væskebalancen
  • Motion – motion gør godt for krop og sjæl
  • Søvn – mangel på søvn gør os ofte uoplagte og giver hovedpine
  • Kool' n' Soothe – kølende geleplaster kan lindre i forbindelse med migræne eller hovedpine.

 

Hovedpine kan opstå hos både børn og voksne. Ved tilbagevendende hovedpine hos børn bør man rådføre sig med en læge, og altid hvis barnet er under to år.

Ved hyppig eller voldsom pludselig opstået hovedpine bør du følge op hos din læge.

 

Webapoteket, juli 2019