Hårtab hos kvinder


Det føles måske ikke sådan, men hårtab er overraskende almindeligt hos kvinder. Det er dog meget forskelligt hvad der forårsager hårtabet.

 

4 Årsager til hårtab hos kvinder

 

Arveligt hårtab

Hårtab kan være arveligt. Androgen Alopeci (AGA), er en arvelig tilstand, der reducerer den tid, håret aktivt bruger på at vokse. AGA får hårsækkene til at blive mindre, og langsomt erstattes dit normale hår af tyndere og finere hårstrå. Når kvinder taber håret ses det mest fremtrædende hårtab på toppen af ​​hovedet og langs skilningen.

 

Stress, diæt og hormonel ubalance

Midlertidig hårtab, kendt som Telogen Effluvium, er en midlertidig tilstand hvor hårsækkene går i en form for hvilestadie. Dette kan fremprovokeres af f.eks. stress, diæt, hormonel ubalance eller en traumatisk oplevelse. Det kan resultere i øget hårfældning og hårtab over hele hovedet. Når årsagen er korrigeret, vil håret vende tilbage til sin tidligere tykkelse. En underaktiv skjoldbruskkirtel kan forårsage eller bidrage til TE/midlertidigt hårtab.

 

Autoimmun Sygdom/Alopeci Areata

En anden type ikke-arvelig hårtab er Alopecia Areata, en autoimmun sygdom, der forårsager afgrænsede områder med hårtab eller komplet hårtab. Denne form for hårtab kan ske over meget kort tid. Oplever du pludselig hårtab eller tegn på tyndere hår, anbefales du at kontakte din læge for undersøgelse og evt. behandling.

 

Hårtab pga. overstyling

Vi elsker alle at style vores hår. Men fletninger, hestehaler og extensions trækker i dit hår. Dette kan resultere i hårtab, der kan føre til en tilstand kendt som Traction Alopecia. For at undgå permanent skade, skal man gå efter frisurer, der trækker mindre i håret.

For kvinder, der oplever arveligt hårtab, er det videnskabeligt bevist, at den aktive ingrediens, minoxidil, i REGAINE® Forte Kutanopløsning, kan stoppe og endda vende arveligt hårtab. Det genaktiverer dine inaktive follikler og hjælper med at fremme fyldigere, stærkere og mere voluminøst hår.

 

Kom hårudtynding i forkøbet

Det kan være bekymrende, når ens hår begynder at blive tyndt. REGAINE® Forte Kutanopløsning indeholder minoxidil og hjælper med at genaktivere dine inaktive hårsække og stimulere vækst.

 

Regaine - et lægemiddel med dokumentation bag

Det er videnskabeligt bevist, at Regaine® Forte Kutanopløsning hjælper med at stoppe og endda vende hårtab hos kvinder. Jo tidligere du begynder at bruge Regaine® Forte Kutanopløsning, desto større er dine chancer for at se resultater.

Find Regaine her >>

 

Mere om arveligt hårtab

 

Vækstcyklusser

Hår vokser i cyklusser. Hver vækstcyklus inkluderer en vækstfase, en overgangsfase og en hvilefase. Ved arveligt hårtab krymper hårsækken og vækstcyklussen forkortes.

Hver hårvækstcyklus producerer et kortere, finere og langt mindre synligt hårstrå. Med tiden vil nogle follikler blive ødelagt og ikke længere producere hår. Den mest almindelige årsag til hårtab hos mænd og kvinder er Androgen Alopeci (AGA), altså arveligt hårtab.

 

Alle taber hår

I gennemsnit har det kvindelige voksne hoved 100.000 individuelle hårstrå. De fleste mennesker vil afstøde mellem 50 og 100 af disse hver dag, som en del af en sund genvækstcyklus.

 

Når du taber for mange hår

Trækker din børste eller kam flere hår ud end normalt? Oplever du udtynding på toppen eller måske en mere udtalt hårlinje i siderne? Selvom det er muligt, at dette tab kan være forårsaget af en medicinsk lidelse, ordineret medicin, dårlig ernæring, uhensigtsmæssige hårplejeteknikker eller alvorlig stress, er den mest almindelige årsag til hårtab arvelig betinget.

I tilfælde af arveligt hårtab har generne og hormonerne i din krop en krympende effekt på dine hårsække, hvilket gør dem ineffektive ift. at gro nye hår. Over tid, fører den gradvise krympning til en forkortelse af hårets vækstcyklus. Hår bliver tyndere og kortere, indtil der overhovedet ikke er nogen vækst.

Der er heldigvis noget du kan gøre ved det. Det er klinisk bevist, at REGAINE® Forte Kutanopløsning hjælper med at stoppe og endda vende arveligt hårtab.

For ikke-arvelige typer alopeci - såsom alopeci areata, hvor der er skaldede pletter på hovedet og kroppen, eller hårtab forårsaget af en medicinsk tilstand som kemoterapi - er REGAINE® Forte Kutanopløsning ikke egnet, og du skal tale med din læge.

 

Fakta om arveligt hårtab

  • Arveligt hårtab er den mest almindelige årsag til hårtab hos mænd og kvinder
  • 40% af kvinderne har synligt hårtab, når de er 40
  • Kvindeligt hårtab kan identificeres ved, at skilningen bliver mere fremtrædende på toppen af ​​hovedet og langs skilningen.

 

Vitaminer og shampoo til hårtab

Der findes mange hårplejeprodukter og vitamin-produkter med indhold af bla. b-vitaminer som kan bidrage til vedligeholdelse af et normalt hår. 

Find vitaminer og pleje til håret her >>

 

Regaine Forte® (minoxidil)
Anvendelse: Tidligt indsættende og udtalt (alopecia androgenetica) hårtab hos kvinder og mænd. Dosering: Voksen: 1 ml appliceres 2 gange daglig på det afficerede område i hårbunden. Se vejledning i indlægssedlen. Forsigtighedsregler: Bør ikke anvendes til patienter med kendt allergi overfor indholdsstofferne. Inhalation af spraydampe bør undgås. Undgå at produktet kommer i kontakt med øjnene samt åbne sår og slimhinder, da det kan forårsage svie og irritation. Bør kun anvendes på normal og intakt hovedbund. Stop straks behandlingen og kontakt lægen hvis følgende forekommer; hypotension, brystsmerter, hurtig hjerterytme, besvimelse, svimmelhed, pludselig uventet vægtøgning, opsvulmede hænder eller fødder eller en vedvarende rødme/irritation af hovedbunden. Kontakt lægen før du bruger Regaine Forte hvis du har en kardiovaskulær sygdom eller hjertearytmier. Må ikke anvendes til børn under 18 år uden lægens anvisning. Bør ikke anvendes til gravide og ammende. Bivirkninger: Almindelige: Hovedpine, hudreaktioner, såsom lokal rødme, kløe, tør hud/skæl, hudirritation, udslæt og eksem. Øget behåring hos kvinder i begyndelsen af behandlingen. Sjældne: Ændring af hårfarve og/eller hårstruktur samt svimmelhed. Pakninger: Kutanopløsning 50 mg/ml 60 ml og 60 ml x 3. Der henvises ril dagaktuel pris på www.medicinpriser.dk. Læs indlægssedlen for yderligere oplysninger på www.indlaegsseddel.dk. McNeil Denmark ApS - tlf. 70 20 52 12. Medicinske produktspørgsmål kan rettes til vores medicinske informationsafdeling: med-info-dk@its.jnj.com. December 2013.

 

Webapoteket, oktober 2019