Danatekt – hudpleje uden parfume og med tanke på allergi og miljø

 

Danatekt hud- og hårpleje er til tør, sart og udsat hud og hovedbund

 

Det første Danatekt-produkt, cremen, blev udviklet på opfordring og i samarbejde med danske hudlæger på sygehusene i begyndelsen af 1980’erne. Hudlægerne efterspurgte en god fugtighedscreme til børn med atopisk eksem. Cremen skulle kunne ”reparere” beskadiget hud, den måtte ikke svide, ikke fedte for meget og være forholdsvis let at smøre ud på hele kroppen. Cremen har stadig samme grundlæggende funktioner. Serien er siden blevet udvidet med flere andre hudplejeprodukter.

Alle Danatekt hud- og hårpleje produkter er specielt udviklet til tør, sart og udsat hud på hele kroppen og i hovedbunden.

De fleste produkter bærer Svanemærket og i 2018 er produkterne også blevet godkendt til at bære Allergy Certified mærket.

Produkterne hjælper med at vedligeholde, genopbygge og beskytte hudens naturlige beskyttelsesbarriere. De er fremstillet uden parfume. Alle produkterne bliver stadig produceret i Danmark og løbende opdateret, så vi sikrer effektive samt milde, skånsomme, allergivenlige og miljørigtige produkter.

 

Udvalgte Danatekt-produkter:

 • Danatekt Fedtcreme med 70% fedt, som er udviklet til meget tør og skællende hud. Cremen indeholder aktivt havreekstrakt, der virker anti-irriterende, beroliger, mindsker rødme og afhjælper gener som kløe. Støtter fugtbalancen og modvirker udtørring.
 • Danatekt Creme med 25% fedt, er udviklet til tør, sart og udsat hud. Cremen er blødgørende, giver fugt og lægger en beskyttende fugtbevarende hinde på huden, samt hjælper med at genopbygge hudens naturlige beskyttelsesbarriere.
 • Danatekt Lotion med 21% fedt, er til daglig forebyggende pleje til normal, tør og sart hud. Den mindsker vandtab og modvirker dermed udtørring af huden.
 • Danatekt Shampoo/vask, der skånsomt vasker tør hud på kroppen og tør hovedbund. Højt indhold af vegetabilsk glycerin, der virker fugtgivende og beskytter mod udtørring.
 • Danatekt Rensecreme, der nemt og skånsomt renser huden over alt på kroppen uden brug af vand. Afhjælper ubehag ved tør, rød og irriteret hud.
 • Danatekt Barrierecreme med 33% fedt, er særligt velegnet til beskyttelse af sart og udsat hud over alt på kroppen. Den lægger en vandafvisende hinde på huden, der støtter hudbarrieren, mindsker udtørring og virker anti-irriterende.

 

Klik her og se hele sortimentet fra Danatekt >>

 

 

Vinterhud og sommerhud

Skiftende årstider, hvor også luftfugtigheden ændrer sig. Det danske klima stiller krav til dine hudplejeprodukter og er ofte skyld i at vi skal pleje tør og skadet hud. Vintermånederne med kulde, frost og blæst udtørrer huden, men også sommermånederne kan være udfordrende. Sol, sand og vand udtørrer huden, der derfor kræver regelmæssig pleje.

 

Tør hud er generende og symptomerne er ofte:

 • Huden føles stram
 • Huden er let rødlig 
 • Huden klør og er irriteret med mere eller mindre skældannelse.
 • Huden kan få små revner i overfladen, der uden behandling kan blive en indgang for bakterier.

Det bedste, du kan gøre, er at forebygge tør hud. Men du skal huske at gøre det hver dag hele året rundt.

 

Hudbarrieren beskytter din krop

Huden har sin egen barriere mod udtørring. Vand, sæbe, vind og vejr påvirker hudbarrieren og er med til at fjerne hudens fedtstoffer. Hudens opgave er blandt andet at være en naturlig beskyttelse mod indtrængning af skadelige mikroorganismer udefra – og samtidig beskytte mod fordampning af fugt indefra. Hvis du plejer huden med gode cremer og samtidig bruger vaskeprodukter, der ikke irriterer og udtørrer huden, kan du minimere risikoen for tør hud.

Til en sart og evt. skadet hud anbefales at anvende milde, skånsomme og uparfumerede hudplejeprodukter. 

 

Hårpleje

Skånsom shampoo til tør og følsom hovedbund.

Du kender det sikkert. Daglig hårvask og hårpleje foregår med forskellige produkter som shampoo, balsam, voks eller lak – de mange produkter og daglig hårvask kan nemt være med til at give dig tør hovedbund. For at undgå den tørre hovedbund, er en god idé, at forsøge at undgå, at massere for shampooen ned i hovedbunden. Det kan være svært at holde sig til håret alene, men det lønner sig i det lange løb, hvis man vil undgå tør og irriteret hud i hovedbunden.

 

Hvis du i forvejen har tendens til tør hud på kroppen, vil du måske også have tendens til en tør hovedbund. For mange er hovedbunden særlig følsom, og kræver skånsom pleje og omsorg med de rigtige produkter. Et sted at starte er at vælge en mild og skånsom  shampoo, der er specielt udviklet til tør hovedbund. Derudover gælder det om at opbygge nogle gode vaner. Tænk over ikke at vaske håret i for varmt vand og tør håret på lav varme, hvis du bruger hårtørrer bagefter.

 

Gode råd ved tør hud og hovedbund

 • Vælg dine hudpleje produkter med omhu, hvis du har tendens til tør hud
 • Vælg svanemærkede produkter
 • Vælg allergi certificerede produkter
 • Brug altid produkter uden parfume, da parfume kan forårsage allergi og genere huden
 • Brug sæbe og shampoo, der er velegnet til tør hud, så du ikke risikerer hudirritationer
 • Vær påpasselig med ikke at komme hårplejeprodukter helt ned i hovedbunden
 • Undgå at bade i alt for varmt vand - og tag korte bade. Gælder både bruse- og karbad
 • Smør dig ind lige efter bad, hvor huden er let fugtig, så trænger cremen bedre ind
 • Tør håret på laveste varmegrad på hårtørreren
 • Husk at drikke rigeligt - det er også vigtig for din hud

 

Hensyn til dig og miljøet

Miljøbevidsthed bliver mere og mere vigtigt for de fleste danskere. Hensynet til miljøet har været en vigtig parameter i udviklingen af Danatekt produkterne. Går du efter svanemærkede produkter, har du garanti for, at du skåner både dig selv og miljøet mest muligt for skadelige stoffer. Læs mere på www.ecolabel.dk.

Hvis du vil være sikker på mindst muligt risiko for allergi, så vælg et produkt med et allergimærke. Allergy Certified er en international certificeringsorganisation grundlagt i Danmark. De har stramme krav og deres toksikolog har nøje gennemgået hver eneste ingrediens i produktetog, hvor de har foretaget en risikovurdering. De er medlemmer af European Society of Contact Dermatitis, hvilket betyder, at de har adgang til den seneste forskning inden for hudallergi, parfume, konserveringsmidler og andre problematiske stoffer.

 

Find hele sortimentet af Danatekt her >>


Webapoteket, juni 2019