Tag hånd om dine havehænder

Solskinsdage er oplagte til at gå i haven for at ordne, plante om og plante ud. Havearbejde er sundt for krop og sjæl, men det kan også være hårdt for huden på hænderne.

Det anslås, at 2-3 timers arbejde i haven svarer til 1 time i fitnesscenteret, og at når du slipper de grønne fingre løs, styrker du din smidighed, balance og koordinationsevne. Havearbejde siges også at reducere stresshormonet kortisol, så der er mange fantastiske grunde til at hoppe i det praktiske tøj og få jord under neglene.

 

Pleje til små rifter og tør hud

Når hænderne er vasket rene for jord og snavs efter en tur i haven, er huden ofte tør, og måske opdager du små rifter, som er opstået under arbejdet. Derfor er håndpleje, som er udviklet til både at fugte og reparere huden, optimal til havehænder.
Herunder finder du tre hudplejeserier, som holder havehænder bløde og smidige.

La Roche-Posay Cicaplast

Cicaplast-serien fra La Roche-Posay er skabt til dig, som har irriteret, tør og skadet hud. Hudplejeserien fungerer som SOS-pleje, da produkterne virker reparerende og beroligende.

La Roche-Posay Cicaplast Mains er håndcremen i den helende hudplejeserie. Cremen er ideel til tørre, sprukne og måske revnede hænder. Den er oliefri, uden parfume og har en cremet konsistens, der trænger hurtigt ind uden at fedte og klistre.

Find hele La Roche-Posay Cicaplast serien her.

Avéne Cicalfate

Avéne Cicalfate er særligt udviklet til irriteret og skadet hud. Cicalfate plejeprodukterne har til formål at reparere og beskytte huden samt mindske ardannelse, så helingsprocessen i huden fremmes.

Avene Cicalfate Hand Cream er en reparerende antibakteriel håndcreme. Den er specielt udviklet til at reparere og beskytte hænder, der er udsat for forskellige klima- eller arbejdsmæssige påvirkninger. Den usynlige hinde danner en isolerende barriere på huden som et beskyttende ekstra hudlag, der isolerer mod ydre påvirkninger.

Find flere produkter i Avene Cicalfate serien her.

Helo creme fra Faaborg Pharma

Helo cremen har eksisteret i mere end 40 år, og den er særligt udviklet til tør og irriteret hud. I serien findes Helo Hand, som er en ophelende håndcreme. Cremen indeholder B12-vitamin, der modvirker irritation og fremmer hudens egen helingsproces. Med et fedtindhold på 29% bidrager Helo Hand effektivt til at beskytte hændernes sarte hud mod vind og vejr.

Find flere produkter i Helo serien fra Faaborg Pharma her.

 

Beskyt dig mod solen

Når vi opholder os i haven, bliver vi udsat for meget sol. I det tidlige forår mærkes det måske ikke så tydeligt, fordi luftens temperatur stadig kan være lav. Ikke desto mindre er det dog en god idé at beskytte huden i ansigtet og på hænderne mod solens UV-stråler.

Du kan med fordel smøre en almindelig solcreme med mindst faktor 15 på dine hænder 20 minutter inden, du går i haven. 

Se vores udvalg af solcremer her.

Undgå en rød næse og sviende læber. Beskyt din sarte hud i ansigtet og på læberne med solfaktor. La Roche-Posay Anthelios Shaka Fluid SPF 50+ er en vandfast solcreme, som godt kan tåle, at du får sved på panden. Avene Sun Stick SPF 30 er ligeledes vandfast solstift til læberne eller andre særligt udsatte hudområder.

 

 

Webapoteket, marts 2021