HIV-selvtest: Test dig selv hjemme

Vi er stolte over at præsentere HIV autotest, som er en selvtest til HIV. Aidsf Logo Testen er lanceret i et samarbejde mellem AIDS Fondet, Orion Diagnostica og Webapoteket.

HIV-selvtesten er til dig, der oplever et behov for at blive testet, fordi du er særligt udsat for HIV-smitte, fx hvis du er en mand, der har sex med mænd, eller hvis du kommer fra et område i verden, hvor HIV er særlig udbredt.

Selvtest er 100% anonym og er et vigtigt supplement til de eksisterende måder at blive testet for HIV på i Danmark – dvs. hos egen læge, på hospital eller kønssygdomsklinik samt i AIDS-Fondets Checkpoints (findes i København, Aarhus og Odense).

 

Hvad er en HIV-selvtest?

Den nye HIV-selvtest kan du selv udføre hjemme, og det kræver ikke hverken sygeplejerske eller læge. Testen tager omkring 5 minutter at udføre, og et kvarter senere har du resultatet.

Du tester dig selv ved at prikke i din finger med den medfølgende fingerprikker. Den bloddråbe, som kommer ud overføres til testen. Alt hvad du behøver til at tage testen, følger med i HIV-testpakken. Du kan læse i den medfølgende indlægsseddel, hvor du kan søge hjælp og vejledning, hvis testen er positiv, eller hvis du er i tvivl om, hvordan den virker.

Se video med demonstration af, hvordan du tager HIV-testen her ≫

 

Hvis din HIV-test er positiv

Hvis du tester positivt for HIV, er det vigtigt, at du kontakter et af AIDS-Fondets Checkpoints (findes i København, Aarhus og Odense) eller din praktiserende læge. AIDS-Fondets CheckPoints kan hjælpe med rådgivning og sørge for at du bliver henvist til en special afdeling på hospitalet.Her skal du have taget en blodprøve, der bekræfter, om du faktisk er smittet med HIV. Er det tilfældet, skal du i behandling.

 

At leve med HIV

I dag kan man, på grund af de medicinske fremskridt i hiv-behandlingen, leve et normalt liv med HIV. Er man kommet i rettidig behandling lever man lige så længe som alle andre. Faktisk er behandlingen i dag så effektiv, at en velbehandlet person med HIV ikke kan overføre smitten til en anden person, heller ikke ved fx ubeskyttet analsex. Ved at blive testet for HIV får man først og fremmest en afklaring på, om man er smittet med HIV. Hvis testen viser, at man er HIV-positiv, kommer man i behandling med det samme. Man får også adgang til gratis rådgivning – både telefonisk og ansigt til ansigt – i et af AIDS-Fondets Checkpoints, hvor erfarne rådgivere sidder parat til at besvare spørgsmål og rådgive om livet med HIV.

 

Få gratis og anonym vejledning i AIDS-Fondet

Aidsf LogoAIDS Fondet tilbyder gratis og anonym hjælp og vejledning i forbindelse med testen.

 

Kontakt Webapoteket

Har du brug for råd og vejledning i brugen af testen, er du også meget velkommen til at kontakte Webapotekets apoteksuddannede personale på mail, chat eller telefon.