Hidrosis - når sved bliver et problem

 

Kender du frygten for at få mørke skjolder under armene på den lyseblå skjorte, når du skal se allermest skarp ud? Angsten for at dine hænder er helt fugtige, når du skal give håndtryk til et nyt bekendtskab eller holde din date i hånden? Lysten til at beholde skoene på, når du er i selskab med andre for at undgå, at dine fødder kan lugtes på lang afstand? Eller ønsker du bare en virkelig god anti-perspirant?


Hvis du kan genkende én eller flere af ovenstående hverdagssituationer, er du langt fra den eneste. Mange danskere er generet af svedproblemer og desværre har vi aldrig selv kontrol over, hvornår vi sveder.


Sved kommer sjældent til gavn. Sådan føles det i hvert fald. Men vidste du, at mængden af den sved vi producerer i pressede situationer, fysisk aktivitet eller ved varme temperaturer faktisk gør, at kroppen er i stand til at køle ned? Dermed er sved en livsnødvendig funktion i kroppen.


Selv når kroppen ikke udsættes for pres, producerer et voksent menneske mindst en halv liter sved om dagen. Sveden kommer fra de millioner små svedkirtler, som er spredt ud over hudens overflade, og den velkendte svedlugt produceres af bakterier på hudens overflade, når de nedbryder stofferne i din sved. Sved er altså naturligt, nødvendigt og uundgåeligt.


Heldigvis findes der løsninger, hvorpå du kan tage kontrol over din sved, så den ikke påvirker de vigtige øjeblikke i din hverdag.


Hvad kan du gøre?

Første trin til at undgå for meget svedproduktion er at bruge anti-perspiranter. I modsætning til almindelige deodoranter, forhindrer anti-perspiranter ikke blot lugt, de hjælper også med at kontrollere mængden af din svedproduktion, da de medvirker til, at svedkirtlerne lægges i hviletilstand.

 

Sved under armene

Hvis du vil undgå svedskjolder under armene, kan du bruge Ducray Hidrosis Control Roll-On. Denne roll-on er netop anti-perspirant og kontrollerer effektivt sved med 48 timers virkning* samtidig med at den er meget behagelig og kan tåles af de fleste hudtyper. Hidrosis er antibakteriel, forhindrer fugt og lugt og dens formulering gør, at den absorberes hurtigt uden at efterlade hvide mærker. Den er desuden dokumenteret til at give 35% mindre svedproduktion efter 3 dages anvendelse*.

 

Svedige hænder og fødder 

Hvis du derimod sveder meget på dine hænder og/eller fødder og vil undgå fugtige håndtryk og sure, svedige tæer, kan du anvende Ducray Hidrosis Control Cream.

Hidrosis creme har anti-perspirant effekt, hvorfor den som Hidrosis roll-on har svedreducerende virkning. Effektiviteten af cremen er dokumenteret til, at 51% oplever mindre sved lige efter påføring** Cremen har en let konsistens, er gennemsigtig og er meget behagelig at påføre. Cremetuben har en praktisk størrelse – lige til at have med i tasken, så du altid kan være i kontrol.

 

Klik her og køb Hidrosis >>

Webapoteket, April 2021


*Klinisk studie med 34 personer i alderen 18-59 år med overdreven svedproduktion. Hidrosis Control anti-perspirant roll-on påført hver morgen i en periode på 9 dage. Termogravimetrisk (vægtet) måling af svedproduktion gennemført på Dag 0, Dag 3, Dag 8 og Dag 10, ved at veje vatrondeller før og efter en gentagen eksponering overfor et varmt miljø.
**Klinisk studie med 37 voksne mænd/kvinder med overdreven svedproduktion på fødderne. Termogravimetrisk måling af sved fra strømper der vejes efter gentagen eksponering til meget varm atmosfære. 1 påføring dagligt i 5 dage.