A-Derma Exomega – tør, irriteret og atopisk hud  

Plantebaseret hudpleje til sart, skandinavisk hud

 

Hvad er atopisk eksem?

Atopisk eksem, også kendt som atopisk dermatitis eller børneeksem, er én af de hyppigste kroniske hudsygdomme i Danmark.

Det er en tilstand med tør, kløende og irriteret hud, hvor der nemt opstår infektion, ofte med rødt udslæt og nogle gange med små blærer. Sværhedsgraden kan være forskellig fra små områder med let kløe, til store hudområder med stærk kløe og røde udslæt, der kommer i perioder. Det er små børn under 4 år, der oftest er plaget af børneeksem (ca. hvert 5. barn i Danmark). I mange tilfælde forsvinder sygdommen i teenageårene, men der er stadigvæk risiko for udvikling af håndeksem eller tilbagefald i 20-30 års alderen.


Hvorfor klør min hud?


Man kender ikke den præcise årsag til atopisk eksem, men arvelige faktorer samt eksterne faktorer (miljø, forurening, kost, medicin osv.) spiller en rolle i sygdomsudviklingen. Der er ofte en højere risiko for barnet at udvikle eksem, hvis én eller begge forældre har atopisk sygdom (børneeksem, høfeber, allergi eller astma). Miljø og klima spiller også en stor rolle for børn med eksem: Symptomerne forværres om vinteren, imens forårs- og sommersol kan forbedre hudens tilstand. Derudover er immunforsvaret hos personer med atopisk eksem svækket, således at hudens evne til at bekæmpe udefrakommende bakterier og virus er nedsat. Den svækkede hudbarriere bidrager yderligere til, at fugten fordamper fra huden, hvilket resulterer i ekstrem tørhed.


Hvad er symptomerne på atopisk eksem?


Kløe er det første og mest generende symptom ved børneeksem. Røde udslæt kan ses forskellige steder på kroppen, afhængig af alderen:

 • Hos børn under 2 år er eksemet ofte i ansigt og på strækkesider af arme og ben. Små væskende blærer på kinder, hage og i hårbund forekommer almindeligvis.
 • Hos lidt ældre børn ses eksemet ofte i mere tør form med kradsemærker. Udslæt er symmetriske og sidder oftest på krop, arme og ben, og i bøjefurerne, dvs. knæhaser, ankler, albue- og håndled.
 • Hos unge og voksne er tørhed og kløe de to generelle symptomer på atopisk hud. Håndeksem er udbredt.

 

Hvad kan jeg gøre?


Du skal altid følge din læges eller hudlæges anbefaling. Men én af de primære ting, som du selv kan gøre for at hjælpe din hud er en god daglig plejerutine med både vask og pleje. Vælg produkter, der er særligt velegnet til den atopiske og tørre hud for at undgå yderligere udtørring og minimere risiko for hudreaktioner. Her finder du nyttige tips til en optimal pleje af din kløende hud:


Vask

Det er vigtigt, at din eller dit barns daglige rutine begynder med vask, da det vil hjælpe med at fjerne snavs og bakterier fra huden – men også berolige huden allerede i badet.

 • Vask huden med et sæbefrit produkt for at hindre udtørring
 • Lange bade og meget varmt vand kan virke udtørrende. Tag brusebad i max. 5 min. i 32-34° varmt vand
 • Sluk for vandet under indsæbningen
 • Vask huden med hænderne – ikke med klude og svampe
 • Dup huden tør med håndklædet efter badet – undgå at gnide huden

TIP! Som et godt alternativ til udtørrende sæbe, er A-Derma Exomega Control Foaming Gel særligt velegnede til tør og atopisk hud. Indholdet af 100% naturlig Rhealba® Havrekim ekstrakt og Filaxerine® virker kløedæmpende, fugtgivende og genopbyggende. Læs mere om produkterne her

 

Pleje


Daglig indsmøring med god fugtighedscreme forbedrer hudens tilstand og kan nedsætte behovet for medicinsk behandling.

Vask hænder før påføring af creme

 • Fordel cremen på huden umiddelbart efter vask for at sikre det bedste udbytte af cremen. Brug hellere for meget fugtighedscreme end for lidt – kløende og irriteret hud kan ikke få for meget fugt.
 • Varm cremen mellem hænderne og fordel over hele kroppen og ansigt, inden den jævnes ud med cirkulære og blide, masserende bevægelser.
 • Vent 20 min. efter påføring af steroidcreme før anvendelse af fugtighedscreme.
 • Fortsæt med at bruge creme, selv om huden føles behagelig og ser fin ud.

 

Tip til forældre


Det kan være svært for børn at acceptere, at de har en hud, der jævnligt skal smøres ind. Derfor er det vigtigt at gøre det så behageligt og beroligende som muligt. Gør gerne indsmøringen til en hyggestund, f.eks. med musik og massage eller en sjov leg.


A-Derma Exomega Control

 

Naturlighed, effektivitet og sikkerhed har altid været kerneværdier for A-Derma, og derfor er vores seneste relancering et sikkert valg. A-Derma Exomega Control Lotion er blevet endnu mere naturlig, sikker og effektiv. Med mere end 95% af naturlige ingredienser og en ny ultralet, silkeblød fluid konsistens, er A-Derma Exomega Control Lotion det perfekte valg til hele familien med tør og kløende hud, men også som daglig fugtgivende creme. Mange tror stadig fejlagtigt, at fedtprocenten er afgørende for produktets effektivitet, men det handler altid om at finde den mest passende fugtcreme, der er behagelig og nem at bruge i hverdagen. Det forbedrer compliance og bidrager dermed til en bedre hudplejerutine, som er afgørende for hudens sundhed.

 

Produktegenskaber

 

Baseret på et 100% naturlig planteaktiv – Rhealba® Havrekim ekstrakt – og Filaxerine®, der tilsammen virker kløedæmpende, fugtgivende og genopbyggende.

 • Ny naturlig formulering Exomega, vask, pleje = max
 • Ultralet og silkeblød konsistens
 • Til spædbørn, børn og voksne
 • Til ansigt og krop

Fordele

 • Dæmper kløe med kun 1 påføring om dagen
 • Reducerer irritation og opblussen af tørhed
 • Øjeblikkelig og langvarig effekt

Innovation

For første gang findes der en lotion til atopisk hud i 100% steril udgave, takket være det unikke udviklingsteknologi – STERILE COSMETICS® – med sterilisering af formulering, hermetisk lukkesystem og streng udvælgelse af kun essentielle ingredienser. Produktet forbliver sterilt og sikkert i hele brugsperioden og indeholder ikke nogen form for parfume – netop for at sikre den højeste tolerance for de mest sarte hudtyper.

 

Webapoteket, juni 2019